Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Η Σεσίλια Μάλστρομ ζητά ανεξάρτητη έρευνα για το Φαρμακονήσι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Σεσίλια Μάλστρομ ζητά ανεξάρτητη έρευνα για το Φαρμακονήσι

Η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, που βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα, μίλησε και για ένα «πιο λειτουργικό σύστημα ασύλου» για το οποίο δουλεύει «μαζί με τους Έλληνες υπουργούς»

Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους Έλληνες υπουργούς, προκειμένου να φτιάξουμε ένα πιο λειτουργικό σύστημα ασύλου, δήλωσε η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Σεσίλια Μάλμστρομ, προσερχόμενη στο Ζάππειο για το άτυπο συμβούλιο της ΕΕ των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται σήμερα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Προεδρίας.

Η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πρόοδο, αλλά είναι πολλά που πρέπει να γίνουν προσέθεσε. Εξέφρασε τη λύπη της για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την επιθυμία να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για το γεγονός.

«Έχουμε κάνει πολλά για την Ελλάδα στο θέμα της μετανάστευσης» υποστήριξε, προσθέτοντας: «Έχουμε υποχρέωση όλοι στην ΕΕ να βοηθήσουμε». Σημείωσε, επίσης, ότι η Γερμανία και η Σουηδία έχουν δεχθεί τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL