Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΝΤ ΛΟΥΚΜΑΝ / Τυπική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΙΣ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΝΤ ΛΟΥΚΜΑΝ / Τυπική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΛΗ ΖΩΤΟΥ

Η 18η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, φέτος αναμένεται να... τιμηθεί με τη δίκη για τον θάνατο του Σαχτζάτ Λουκμάν, του 27χρονου Πακιστανού εργάτη που δολοφονήθηκε από δύο Έλληνες χρυσαυγίτες, όπως είχαν δείξει από την αρχή τα ευρήματα στα σπίτια τους, στις 17 Ιανουαρίου 2013. Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων είναι πυροσβέστης.

Ωστόσο, παρότι η αστυνομία γνωστοποίησε μετά την σύλληψη ότι στα σπίτια τους βρέθηκε υλικό της Χ.Α., δεν δόθηκαν ποτέ οι φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα, γεγονός που δυσχεραίνει έρευνες και συσχέτιση με άλλα πιθανά χτυπήματα, όπως επεσήμανε χθες σε συνέντευξη Τύπου ένας εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, προσθέτοντας πως το βούλευμα που παρέπεμψε την υπόθεση στο ακροατήριο δεν αναγνωρίζει ρατσιστικό κίνητρο, αλλά "διαπληκτισμό διά ασήμαντον αφορμήν".

Σύμφωνα μάλιστα με τον Θ. Καμπαγιάννη, οι δράστες παραδέχθηκαν ότι τον μαχαίρωσαν -αρνούμενοι φυσικά και οι δύο ότι έδωσαν το μοιραίο χτύπημα στην καρδιά- επειδή, όπως υποστήριξαν, τους έκοβε τον δρόμο με το ποδήλατο. Οι δύο δράστες επέβαιναν σε σκούτερ χωρίς πινακίδες το οποίο περιέγραψε λεπτομερώς ζευγάρι αυτοπτών μαρτύρων και έτσι η αστυνομία κατάφερε να τους συλλάβει λίγη ώρα αργότερα στο Σύνταγμα και ενώ επάνω τους είχαν τις δύο "πεταλούδες" (μαχαίρια), το ένα ακόμη ματωμένο. "Θα αποδείξουμε ότι η δολοφονία είναι δράση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα" ανέφερε ο δικηγόρος.

Για αδιαφορία και συγκάλυψη από κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. μίλησε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Β. Κατριβάνου, τονίζοντας πως χρειάστηκε να δολοφονηθεί ο Έλληνας εργάτης αντιφασίστας Π. Φύσσας για να κινηθούν οι διαδικασίες. Αναφέρθηκε επίσης στο υπό εξέταση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όπου η αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου δεν λαμβάνεται υπ' όψη από την αρχή της ποινικής διαδικασίας αλλά στην επιμέτρηση ποινής, ενώ δεν περιλαμβάνει διατάξεις για προστασία θυμάτων από απέλαση ή κράτηση. Να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθεί ότι η δολοφονία συνδέεται με τα τάγματα εφόδου της Αθήνας ζήτησε ο Π. Κωνσταντίνου (ΚΕΕΡΦΑ) και μαζί με τον Τζαβέντ Ασλάμ (Πακιστανική Κοινότητα) κάλεσαν στην εκδήλωση μνήμης για τον Λουκμάν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL