Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C18.0°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C13.8°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.8°C16.6°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C13.4°C
0 BF 82%
Β.Παπαστεργίου: Χρειάζεται σωστή ένταξη των προσφύγων και όχι ο βούρκος της Μόριας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Β.Παπαστεργίου: Χρειάζεται σωστή ένταξη των προσφύγων και όχι ο βούρκος της Μόριας

«Ένας διωκόμενος άνθρωπος πρέπει να βρει στέγη. Ο πρόσφυγας δεν ξεκινάει από την ίδια αφετηρία, γι’ αυτό και από τις διεθνείς συμβάσεις έχουν θεσπιστεί οι υποχρεώσεις για αρωγή τους. Έτσι και η Ελλάδα πρέπει να τους παρέχει κάποια πράγματα. Δε μπορεί εσαεί να τους προσφέρει στέγη, όμως δεν μπορεί και να τους κάνει έξωση χωρίς προηγουμένως να τους έχει βοηθήσει να σταθούν στα πόδια τους» τόνισε ο συντονιστής Νομικών Υπηρεσιών της «ΑΡΣΙΣ» Νότιας Ελλάδας, Βασίλης Παπαστεργίου.

Ο ίδιος, μιλώντας χθες στο Κόκκινο 105,5 πρόσθεσε ότι σε αντίθεση με τις υπηρεσίες ασύλου που υπολειτουργούν (η ανανέωση της άδειας παραμονής χρειάζεται 8,10 ή και 12 μήνες) διαπιστώνουμε μεγάλη σπουδή στις εξώσεις προσφύγων, που θα βρεθούν με ληγμένα έγγραφα. Η εμπειρία μας στην «ΑΡΣΙΣ» από την διαμονή προσφύγων σε διαμερίσματα είναι πολύ θετική. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να αντιμετωπίσεις το προσφυγικό, όχι ο βούρκος της Μόριας.

Ο στόχος, όπως είπε, είναι η ένταξη αυτού του πληθυσμού κι αυτό απαιτεί εκπαίδευση, γλωσσομάθεια και ενημέρωση για την εργασία και τα επιδόματα. Αν συνομολογήσει κανείς ότι η στέγαση των προσφύγων δεν μπορεί να είναι δια βίου, θα πρέπει η Πολιτεία να σκεφτεί την ένταξή τους.

Πρόκειται για πληθυσμούς πολύ ευάλωτους που δεν πρέπει να συρρεύσουν άστεγοι σε δημόσιους χώρους. Αυτό θα δημιουργούσε ένα εκρηκτικό πρόβλημα. Η ρητορική του κ. Μηταράκη που προσπάθησε να εξισώσει τον ελληνικό πληθυσμό με τους πρόσφυγες στοχεύει στο ακροδεξιό κοινό της κυβέρνησης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL