Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Υπεραμύνεται των επιλογών του το υπουργείο Μετανάστευσης απαντώντας σε Αυγή και ΕφΣυν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπεραμύνεται των επιλογών του το υπουργείο Μετανάστευσης απαντώντας σε Αυγή και ΕφΣυν

Ο Χρ. Τσιάχρης, όπως αποκάλυψε σήμερα η ΕφΣυν, εξέδωσε βιβλίο με τίτλο “Μιναρέδες: Οι Λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη” που εκδόθηκε στις εκδόσεις Θούλη, οι οποίες έχουν εκδώσει βιβλία ναζιστικού περιεχομένου,

“Οι επιλογές διοικητών έγινε σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 4375/2016 και η επιλογή των προσώπων έγινε βάση αξιολόγησης τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και όχι πολιτικών ή άλλων κριτηρίων”, ανέφεραν χθες κύκλοι του υπουργείου, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει πως η πλειοψηφία των διοικητών των δομών που διόρισε είναι είτε δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΔ, είτε πρώην υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ή βουλευτές της ή τοπικοί πολιτευτές της ΝΔ, προεδρεία των τοπικών ΝΟΔΕ και απόστρατοι του Στρατού, Λιμενικού και της Αστυνομίας, γεγονός που παρουσίασε η Αυγή. Μάλιστα, ο απόστρατος αστυνομικός ο οποίος τοποθετήθηκε στην δομή των Διαβατών είναι ο πρώην αστυνομικός διευθυντής της Χίου-εκλογικής περιφέρειας του υπουργού Ν. Μηταράκη, ο οποίος αποστρατεύθηκε τον Νοέμβριο του 2018. Πριν τοποθετηθεί στην αστυνομική διεύθυνση Χίου, ήταν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής ο Χρ. Τσιάχρης

“Ο επιλεγείς διοικητής της Δομής Πύργου, κ. Χρήστος Τσιάχρης είναι εν ενεργεία στρατιωτικός δικαστής, θέση από την οποία προτίθεται να παραιτηθεί”, σημείωναν οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης, οι οποίοι αφού ανέφεραν κάποια βιογραφικά στοιχεία του Χρ. Τσιάχρη όπως ότι είναι απόφοιτος της Νομικής Κομποτηνής, μιλά αγγλικά και γαλλικά και έχει δύο μεταπτυχιακά στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και στην Κοινωνιολογία Δικαίου πρόσθεταν τα εξής: “Κατηγορείται σήμερα για την επιλογή του εκδοτικού οίκου που εξέδωσε το βιβλίο του στην Ελλάδα, ως συνέχεια υποτροφίας στην Ελβετία (πανεπιστήμιο της Λουκέρνης) και το οποίο ειναι κατατεθειμένο στην υπηρεσία του και έχει παρουσιαστεί δημοσίως σε πληθώρα εκδηλώσεων Δήμων και λοιπών φορέων στη χώρα μας”.

Εμείς δεν είμαστε ξενόφοβοι...

Η τελευταία δε αποστροφή των κύκλων του υπουργείου σημειώνει ότι “ο επιλεγείς διοικητής της άλλης δομής στην Ηλεία είναι ο πρώην δήμαρχος κ. Ναμπίλ Μοράντ.” Η αναφορά αυτή όμως είναι που χειροτερεύει τα επιχειρημάτα του υπουργείου, καθώς φαίνεται σαν επικαλείται την ιδιότητα ενός άλλου διοικητή (ο Ναμπιλ Μοράντ είναι  Σύρος ιατρός και ο πρώτος μετανάστης που εκλέγεται δήμαρχος στην Ελλάδα) για να πείσει ότι το υπουργείο δεν έκανε ξενόφοβες επιλογές!

Και επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Κατα τα άλλα, οι κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στην ίδια απάντηση επαναλάμβαναν τα περί διοίκησης των δομών από τους διεθνείς οργανισμούς και τις ΜΚΟ, την οποία αναλαμβάνει τώρα το δημόσιο με τον διορισμό των διοικητών και έσπευσαν και επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι “οι διαδικασίες είναι αυτές που προβλέπονται από τον νόμο που ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2016 αλλά ουδέποτε τον εφάρμοσε, επειδή προφανώς επέλεξε να αφήσει τη διαχείριση του μεταναστευτικού στις ΜΚΟ. Επιτέλους η ελληνική πολιτεία αναλαμβάνει τη διαχείριση των δομών, σε πείσμα πολλών!”

Το υπουργείο όμως για άλλη μια φορά συγχέει την διαχείριση, την διοίκηση και την υποστήριξη των δομών καθώς αυτό που συνέβαινε και συμβαίνει είναι ότι ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) υποστήριζε και υποστηρίζει με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση την διαχείριση των δομών σε συνεργασία κάποιες φορές και με κάποιες ΜΚΟ σε συγκεκριμένα έργα. Μάλιστα, δεν αναμέται να αποχωρήσουν από τις δομές καθώς τα προγράμματα και η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση συνεχίζεται.

Διαβάστε επίσης:

«Γαλάζια παιδιά» στις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας

Διόρισαν διοικητή στη δομή Πύργου συνεργάτη ναζιστικών εκδόσεων

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL