Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης οι οριακές καταστάσεις που επικρατούν στα ΚΥΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: Με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης οι οριακές καταστάσεις που επικρατούν στα ΚΥΤ

"Όσο η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στον ίδιο της τον εαυτό, τόσο πιο επικίνδυνη και εκδικητική θα γίνεται για τους νησιώτες, τους μετανάστες και όποιον τολμά να πει ή να κάνει οτιδήποτε, διαφορετικό από αυτό που θέλουν" επισημαίνει η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

‘Έχουμε ξαναπεί ότι οι οριακές καταστάσεις που επικρατούν στα ΚΥΤ, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, ελλοχεύουν κινδύνους τόσο για την δημόσια υγεία, αλλά και για δημιουργία εντάσεων και συγκρούσεων" υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου: 

Μετά από τις συνεχείς κυβερνητικές εξαγγελίες δια μέσω του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου ,ή καλύτερα Υπουργού των δηλώσεων, σχετικά με την αποσυμφόρηση των νησιών μας, και έχοντας εξασφαλίσει όπως και το σύνολο της κυβέρνησης, ελευθέρας εισόδου και άπλετου τηλεοπτικού χρόνου, εμφανίζεται στα κεντρικά ΜΜΕ, δηλώνοντας την μια ότι το 1ο τρίμηνο του 2020 θα έχει πάρει από τα νησιά μας 10.000,την άλλη ότι μέσα στον Απρίλιο θα μεταφερθούν πάνω από 2.380 ευάλωτοι και ευπαθείς ομάδες. 

Τι έκανε όμως από τις εξαγγελίες του; Οι 10.000,έγιναν 1805 και οι 2380,παραπέμπονται για το μέλλον. Δήλωσε επίσης, ότι θα κλείσει δομές και από 93 θα γίνουν 38,επικαλούμενος ότι όσοι παίρνουν άσυλο και σύμφωνα με δική τους νομοθεσία, θα πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους. 

Από τα προεκλογικά ταξίματα και τα πολλά λόγια, ότι «θα φύγουν όλοι», φθάνουμε στο «θα μείνουν όλοι», αποκλειστικά στα νησιά μας. Από την μια οι γαλάζιοι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με την αντιπροσφυγική ρητορική που είχε άλλωστε όλη η ΝΔ και από τη άλλη τα τηλέφωνα και οι παρεμβάσεις βουλευτών, πολιτευτών και αιρετών για να μην μεταφερθούν πρόσφυγες-μετανάστες στην εκλογική τους περιφέρεια, συνεχίζουν να μετατρέπουν τα νησιά μας σε προσφυγικές αποθήκες με πανάθλιες συνθήκες σε όλα τα επίπεδα. Αφού λοιπόν αποδεικνύεται αδύνατον να αποσυμφορήσουν τα νησιά μας, κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Αποπροσανατολίζουν, στοχοποιούν και φοβίζουν. 

‘Έχουμε ξαναπεί ότι οι οριακές καταστάσεις που επικρατούν στα ΚΥΤ, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, ελλοχεύουν κινδύνους τόσο για την δημόσια υγεία, αλλά και για δημιουργία εντάσεων και συγκρούσεων. Εντάσεις υπήρξαν πολλές όπως και τα ακραία επεισόδια από την απόβαση των ΜΑΤ στην Χίο ,αλλά κανείς δεν περίμενε διώξεις και στοχοποιήση των νησιωτών ,μετά από το παραλήρημα αναίτιας βίας των ΜΑΤ σε ένα ολόκληρο νησί, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο τους, που δεν είναι άλλο από το να μας καταστήσουν νησιά-φυλακές αθώων και ταλαιπωρημένων ψυχών. 

Όσο η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στον ίδιο της τον εαυτό, τόσο πιο επικίνδυνη και εκδικητική θα γίνεται για τους νησιώτες, τους μετανάστες και όποιον τολμά να πει ή να κάνει οτιδήποτε, διαφορετικό από αυτό που θέλουν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL