Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
"Θα είμαστε η ντροπή της ανθρωπότητας αν συμβεί αυτό"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Θα είμαστε η ντροπή της ανθρωπότητας αν συμβεί αυτό"

«Ο ιός δεν κάνει ρατσιστικές διακρίσεις κολλάει τους πάντες ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου» αναφέρει ο Βασίλης Ρόγγας και αναφέρει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως άλλης κατηγορίας πολίτες τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αναλυτικά το σχόλιο:

«Θα είμαστε η ντροπή της ανθρωπότητας αν συμβεί αυτό

Στο ελληνικό πλοίο Ελευθερίος Βενιζελος, διαπιστώσαμε πως από τους περίπου 400 επιβαίνοντες, οι 119 νοσούν. Ορθά όσα μέλη του πολυεθνικού πληρώματος ήταν αρνητικοί κατά την εξέταση, θα επαναπατριστούν, αφού πρώτα μεταφερθούν σταδιακά στις επόμενες 36 ώρες σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Όσοι επιβάτες ήταν θετικοί θα παραμείνουν σε υγειονομική απομόνωση εντός του πλοίου για διάστημα 14 ημερών. Το πλοίο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο για τους νοσούντες.

Από χθες- προχθές έχουμε κρούσματα στο κλειστό προσφυγικό κάμπ της Ριτσώνας. Στο υπερπλήρες κάμπ βρέθηκαν πάνω από 20 κρούσματα. Η απόφαση της κυβέρνησης δεν ήταν ίδια, δηλαδή να διαχωρίσει τους υγιείς από τους νοσούντες έπειτα από μαζικά τέστ και να στείλει τους υγιείς στα άδεια ξενοδοχεία. Αντιθέτως, επιβάλλει 14μερη καραντίνα με απαγορευση εισόδου και εξόδου και ενισχυμένη την παρουσία της αστυνομίας για την τήρηση του μέτρου.

Δηλαδή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως άλλης κατηγορίας πολίτες τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε δυο περιπτώσεις που μοιάζουν πολύ. Λέει στους υγιείς του υπερπλήρους κάμπ «θα βρίσκεστε σε ένα χώρο που θα συνωστίζεστε εκ των πραγμάτων, παρά την οδηγία που έχουμε δώσει σε όλους για το αντίθετο έτσι ώστε να μην κολλάτε. Ο λόγος είναι ότι δε μας συμφέρει πολιτικά να σας μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία, ίσως πεθάνετε αλλά αυτό δε θα έχει κόστος για εμάς».

Και επειδή κάποιοι υποστηρικτές της κυβέρνησης δηλώνουν και φιλελεύθεροι τρομάρα τους, θα σπεύσουν να πουν πως σε καραντίνα μπαίνουν και ολόκληρα χωριά ξεχνούν επίτηδες το προφανές. Στα χωριά κάθε οικογένεια έχει το σπίτι της, την αυλή της, το νερό και τα ξύλα της. Δε συγχνωτίζονται εκ της ανάγκης οι άνθρωποι και έτσι η απομόνωση τους έχει νόημα.

Να αδειάσουν τώρα τα κάμπ όλης της Ελλάδας, να γεμίσουν τα άδεια ξενοδοχεία.

Κινδυνεύουν όλοι και κυρίως οι πρόσφυγες μέσα στις αθλιότατες συνθήκες που τους έχουμε βάλει να διαβιούν καθώς και οι νησιώτες. Ο ιός δεν κάνει ρατσιστικές διακρίσεις κολλάει τους πάντες ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, φύλου.

Αδειάστε τα κάμπ, αλλιώς θα είμαστε η ντροπή όλης της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχουν άνθρωποι δυο-τριών κατηγοριών. Αν θεωρείτε πως το πολιτικό κόστος θα είναι μικρό από θανάτους προσφύγων τότε προετοιμαστείτε και για πολλούς θανάτους γηγενών. Παρόλο που μοιράσατε απλόχερα ρατσισμό τον προηγούμενο καιρό στην κοινωνία, τώρα έτσι όπως φαίνεται να πηγαίνουν τα πράγματα δε θα σας το συγχωρέσει κανείς».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FVasilisRongas%2Fposts%2F10158315588207458&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL