Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λιμενικοί, πρόσφυγες και μετανάστες σε καραντίνα στα βουνά και τις παραλίες της Λέσβου

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μετανάστες σε… καραντίνα στα βουνά και τις παραλίες της Λέσβου υπό άθλιες συνθήκες, την ώρα που ο υπουργός μιλά για… «ειδικές κλειστές δομές»

Την ώρα που σε συνέντευξη του ο Νότης Μηταράκης μίλησε για «διαχωρισμό όλων των νέων αφίξεων οι οποίες, μετά από ιατρικό έλεγχο, έχουν μεταφερθεί σε ειδικές κλειστές δομές» έναν απίστευτο Γολγοθά ζουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, στο λιμάνι της Πέτρας και κυρίως στα βουνά του Αγίου Στεφάνου 113 μετανάστες αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης, 25 άνθρωποι που έφτασαν στην Ελλάδα αυτές τις μέρες, ζουν σε ένα παλιό λεωφορείο στο πλάι του κολυμβητηρίου, σε περίκλειστο από κάγκελα χώρο του επιβατηγού λιμανιού της πόλης.

Στο λιμάνι της Πέτρας, 56 άτομα ζουν στην ύπαιθρο αφού ούτε σκηνές δεν επετράπη να στηθούν, κάτω από παλιές σπασμένες βάρκες.

Τέλος άλλοι 32 ζουν στα βουνά του Αγίου Στεφάνου στο Μανταμάδο. Εκεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έστησε κάποιες σκηνές.

Το ερώτημα είναι πότε όλοι οι παραπάνω θα μπορέσουν να μεταφερθούν σε στοιχειώδεις ανθρώπινες συνθήκες και φυσικά να φρουρούνται, αφού αυτό επιβάλλει το καθεστώς προσωρινής παραμονής τους, από προστατευόμενους εργαζόμενους και όχι από υπηρεσιακά στελέχη υπό εξαθλίωση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η παραπάνω κατάσταση είναι αποτέλεσμα αδυναμίας συνεννόησης των δυο Δημάρχων Μυτιλήνης και δυτικής Λέσβου, μετά τα μπλόκα της Μόριας στις αρχές του μήνα και το λεγόμενο «κλείσιμο των συνόρων» των δυο Δήμων.

Μετά από αυτό όσοι έρχονται στο νησί παραμένουν στον τόπο αποβίβασης χωρίς την παραμικρή φροντίδα και δεν μεταφέρονται σε ένα χώρο όπου μπορούν να απομονωθούν. Για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την επιτήρηση τους.   

πηγή Στο Νησί

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Βουταρία

Έχουν πλημμυρίσει αυτές τις μέρες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από διαφημίσεις Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης που πουλάνε μαθήματα τηλεκπαίδευσης

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις