Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εργατικό Κέντρο Λέσβου: Εκτός τόπου και χρόνου τα μέτρα της Κυβέρνησης για τα ΚΥΤ

Κριτική στα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τη διαχείριση του ζητήματος της εξάπλωσης του κορονοϊού στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών ασκεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Π.Ε.Κ. μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «μέσα στα 12 μέτρα – οδηγίες που ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης αναφέρεται, εκτός των άλλων, και “για την τήρηση γενικών κανόνων υγιεινής με καθημερινό καθαρισμό εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων με καθαριστικά και απολυμαντικά καθώς και συνεχής απολύμανση των πόμολων των θυρών των κοινόχρηστων χώρων αυτών”, την στιγμή που στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των hot spot όπου εδώ και χρόνια ζουν εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες δεν τηρούνται στο παραμικρό οι βασικοί κανόνες υγιεινής.

Το σύνθημα μένουμε στο σπίτι και περιορίζουμε τις επαφές για την αποφυγή εξάπλωσης του νέου Κορονοϊού είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να ισχύσει για τους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι διαμένουν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο.

Αναφέρεται επίσης σε σημείο της οδηγίας ότι “κατά τη σίτιση (για τα ΚΥΤ), να εξεταστεί

α) το ενδεχόμενο να καλούνται τμηματικά οι φιλοξενούμενοι για να παραλάβουν το φαγητό τους ή/και

β) να γίνεται μία φορά την ημέρα η διανομή της συνολικής ποσότητας φαγητού” γεγονός το οποίο δείχνει τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης αφού ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που λαμβάνουν την σίτιση ανέρχεται σε χιλιάδες και όχι σε έναν μικρό αριθμό, και αποδεικνύει ότι είναι αδύνατο να εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο.

Μόνη λύση για να αποφευχθούν τα χειρότερα, για να δοθεί ουσιαστική λύση είναι ο απεγκλωβισμός εδώ και τώρα προσφύγων και μεταναστών.

Απαιτούμε να παρθούν άμεσα μέτρα πρόληψης για την υγεία των προσφύγων και μεταναστών, των εργαζομένων των ΚΥΤ καθώς και αυτών που απασχολούνται σε διάφορες δομές .

Απαιτούμε άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τις πιέσεις που ασκούνται από διάφορους εργοδότες στο χώρο του προσφυγικού – μεταναστευτικού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε όποιες απειλές και πιέσεις αλλά να απευθυνθούν στα σωματεία τους και να καταγγείλουν τέτοιες ενέργειες».

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις