Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Ο Νότης Μηταράκης δεν πήγε καν στη Μόρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Νότης Μηταράκης δεν πήγε καν στη Μόρια

Ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης το περασμένο σαββατοκύριακο έκανε την παρθενική του εμφάνιση ως υπουργού στη Λέσβο και τη Σάμο. Στη Λέσβο δεν επισκέφθηκε τη Μόρια γιατί, όπως είπε, «δεν χρειάζεται να πάμε στο ΚΥΤ, ξέρουμε ότι η κατάσταση δεν είναι καλή και εργαζόμαστε για να έχουμε αποτελέσματα».

Στη Σάμο αποδοκιμάστηκε από μερίδα κατοίκων, χωρίς όμως να σημειωθεί η ένταση που είχαμε στην εκλογική περιφέρειά του, τη Χίο, την προηγούμενη Δευτέρα.

Στη Λέσβο ο υπουργός συμμετείχε σε κλειστή σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, των δημάρχων Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπου Αθανασίου. Μαζί τους και ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής Μάνος Λογοθέτης.

Δεν προσκλήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι βουλευτές του νομού είμαστε τρεις, και οι δύο της αντιπολίτευσης δεν έχουμε λάβει πρόσκληση. Άρα η συνάντηση του υπουργού έγινε με τον εξής... έναν, κυβερνητικό βουλευτή. Προφανής η αλλεργία της κυβέρνησης στη διαφορετική άποψη...» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς.

Στις δηλώσεις του ο Ν. Μηταράκης επανέλαβε και στα δύο νησιά την ανάγκη περιορισμού των αφίξεων, και την έμφαση στις επιστροφές και φυσικά στα κλειστά κέντρα.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί για την Τετάρτη με γενική απεργία στο Αιγαίο, ο Νότης Μηταράκης είπε «σέβομαι το δικαίωμα των πολιτών να αντιδρούν" και πρόσθεσε ότι "χρειάζεται φυσικά να γίνει αποσυμφόρηση και θα γίνει οργανωμένα, αλλά το κρίσιμο είναι να περιοριστούν οι ροές. Γιατί, αν δεν περιορίσουμε τις ροές και δεν κάνουμε συστηματικά επιστροφές και στην Τουρκία και προς τις χώρες προέλευσης, η αποσυμφόρηση θα λύσει το πρόβλημα μόνο προσωρινά».

Σε συνέχεια προφανώς της αφίσας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, που στοχοποιεί τους πρόσφυγες για την κατάσταση στα νησιά, ο περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης προσπαθεί να εμπλέξει και τους μαθητές στη μαύρη του προπαγάνδα καλώντας τα προεδρεία των δεκαπενταμελών των σχολείων της Μυτιλήνης για τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης.

Παγκόσμια δράση της Διεθνούς Αμνηστίας για πρόσβαση των αιτούντων άσυλο στην Υγεία

Στο μεταξύ χθες η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε την έναρξη παγκόσμιας δράσης με αίτημα να χορηγηθεί ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, στους αιτούντες/ούσες άσυλο και στα παιδιά μεταναστών/ριών στην Ελλάδα!

Η οργάνωση υπενθυμίζει ότι από τον Ιούλιο του 2019, οι αιτούντες άσυλο, τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και τα παιδιά παράτυπων μεταναστών εμποδίζονται από την πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL