Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Σχέδιο μεταφοράς προσφύγων στα ξερονήσια κατήγγειλε ο Γ. Μουζάλας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχέδιο μεταφοράς προσφύγων στα ξερονήσια κατήγγειλε ο Γ. Μουζάλας

«Θα φορτώσετε τον ελληνικό λαό με ντροπή αιώνων, διότι θα πάτε την κατάσταση στα ξερονήσια. Δεν είναι ανικανότητα, είναι σχέδιο στο οποίο πρέπει να αντισταθούμε» προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας αναφερόμενος στον σχεδιασμό της κυβέρνησης να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες σε ξερονήσια. Ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι πίσω από την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το προσφυγικό κρύβεται ο σχεδιασμός «να οδηγήσετε τους Έλληνες μέσα από τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κούραση να αποδεχτούν τη λύση με τα Λέβιθα και τα ξερονήσια σαν ένα αναγκαίο κακό».

Ο Γ. Μουζάλας θύμισε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα κλειστά κέντρα κράτησης παρατηρώντας ότι «δεν είναι όμως τυχαίο ότι βγήκε ο κ. Στεφανής με έναν χάρτη με τα Λέβιθα». «Για πρώτη φορά παίρνονται λεφτά από τον προϋπολογισμό για τα περίφημα κλειστά κέντρα» γιατί το Ευρωπαϊκό Δίκαιο δεν επιτρέπει στην Ε.Ε. να χρηματοδοτήσει αυτή τη «μη εφαρμόσιμη βάρβαρη ιδέα» τόνισε, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση μέσω του εθνικού συντονιστή καταλύει «κάθε έννοια κράτους όπως διαμορφώθηκε στην Ε.Ε. από τον Διαφωτισμό και μετά».

«Δεν είναι αν αγαπάς ή δεν αγαπάς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι αν θεωρείς ότι είσαι κράτος δικαίου και πρέπει να υπερασπιστείς το κράτος δικαίου» σχολίασε και προειδοποίησε ότι «ο μετασχηματισμένος ΣΥΡΙΖΑ της προοδευτικής παράταξης θα είναι με τον λαό απέναντι σ' αυτά τα σχέδια».

Μ. Βαρβιτσιώτης: "Διαβάζετε λάθος"...

«Κάνετε λάθος. Διαβάζετε λάθος τα δεδομένα» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιχειρώντας να διαψεύσει τον Γ. Μουζάλα. Υπερασπίστηκε τη δημιουργία της θέσης του εθνικού συντονιστή, απέφυγε όμως να απαντήσει καθαρά στην ουσία της κριτικής του Γ. Μουζάλα και περιορίστηκε να αναφερθεί στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό «άνδρωσε κινήματα της Άκρας Δεξιάς σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες γιατί φοβόντουσαν τη διαχείριση που γινόταν εδώ»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL