Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Επιτρέψτε την πρόσβαση στην υγεία παιδιών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο"

Να εφαρμοστεί η νομιμότητα και να λυθεί το ζήτημα της απόδοσης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, δηλαδή σε χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που εξακολουθούν να στερούνται το θεμελιώδες δικαίωμα στην υγεία, καλεί την ελληνική Πολιτεία το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ).

Η έκδοση ΑΜΚΑ και η πρόσβαση στην υγεία διασφαλίζει τη δημόσια υγεία, είναι θεμελιώδες δικαίωμα και αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας, επισημαίνει το ΕΣΠ παραπέμποντας τόσο στο εθνικό και ενωσιακό δίκαιο όσο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τον αναθεωρημένο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Το ΕΣΠ λαμβάνει αιτήματα για συνδρομή, σημειώνει η οργάνωση, "με πλέον πρόσφατο αυτό εξαμελούς οικογένειας προσφύγων από το Ιράκ, δυο εκ των ανηλίκων τέκνων της οποίας χρήζουν άμεσης φροντίδας. Η οικογένεια είχε μεταφερθεί στην ενδοχώρα λόγω της υψηλής ευαλωτότητάς της, ωστόσο τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

ΜΜΕ και αυτοσεβασμός

Υπάρχουν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπερασπίζονται την εγκυρότητα και την αντικειμενικότητά τους, ακολουθούν αυστηρά τους κανόνες δεοντολογίας και συχνά προθέτουν και δικούς τους. Το χαρακτηριστικό των μέσων αυτών είναι ο αυτοσεβασμός.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο