Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Η αλληλεγγύη δεν εκκενώνεται -Οι πρόσφυγες δεν είναι μόνοι τους

Φωτογραφία αρχείου από την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην Αχαρνών-ICON

«Οι βάναυσες πρακτικές της θαυμαστών του Όρμπαν και του Σαλβίνι, θα βρουν απάντηση από την κοινωνία της αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους», υπογραμμίζει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

«Αυτή τη φορά για το νέο διωγμό των προσφυγικών οικογενειών, κατά την εκκένωση του σχολείου επί των οδών Μερλιέ και Πρασσά δεν υπήρχε καν το πρόσχημα των "απελπισμένων" ιδιοκτητών», σημειώνει το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σημερινές επιχειρήσεις εκκένωσης στα Εξάρχεια.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι το εν λόγω κτίριο δεν είναι ιδιωτικό. «Είναι κρατικό. Είναι ιδιοκτησία, όμως, αυτού του βαθιά συντηρητικού, ξενοφοβικού, ρατσιστικού κράτους, που επιθυμεί να θωρακίσει ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, από τους κινδύνους εξανθρωπισμού, που διέτρεξε στα πέντε περίπου χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Τραβήχτηκαν και οι σχετικές αποκλειστικές φωτογραφίες από την ΕΛΑΣ. Για μια ακόμα φορά, όμως, τους εκθέτουν. Γιατί παρά τις λεζάντες του "κίτρινου" Τύπου, τα ψέματα και τις υπερβολές που τις συνοδεύουν, δεν μπορούν να κρύψουν το άρωμα και την εικόνα της θαλπωρής, της αλληλεγγύης, των πολλών χρωμάτων, που υπήρχαν εκεί. Μια εικόνα ακριβώς αντίθετη από την άθλια ζωή μέσα στις αφιλόξενες σκηνές της Νέας Καβάλας, της Κορίνθου και του Κουτσόχερου, για παράδειγμα, που χθες έκαιγαν και αύριο θα παγώνουν τα όνειρα και τις ελπίδες των προσφύγων», σχολιάζει το τμήμα  Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.


Από τις λιγοστές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «σήμερα μάλιστα, χάριν του αποκλειστικού ελέγχου της εικόνας, η ΕΛΑΣ συνέλαβε και τον φωτορεπόρτερ συνεργάτη της εφημερίδας Συντακτών και άλλων Μέσων, Αλέξανδρο Σταματίου. Τον συνέλαβε, κατά τραγική σύμπτωση, λίγα μέτρα από το σημείο που πολύ πρόσφατα δέχτηκε βάναυση επίθεση και τραυματισμό από ακροδεξιούς τραμπούκους. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του».


Από τις λιγοστές φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΛΑΣ

Τέλος τονίζεται ότι «οι βάναυσες πρακτικές της θαυμαστών του Όρμπαν και του Σαλβίνι, θα βρουν απάντηση από την κοινωνία της αλληλεγγύης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μόνοι τους». 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις