Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εφτασε το πλοίο στη Θεσσαλονίκη με τους 650 αιτούντες άσυλο από τη Λέσβο (Video)

Μετά από ένα ταξίδι οκτώ περίπου ωρών, έφτασε στη Θεσσαλονίκη από το λιμάνι της Μυτιλήνης το πλοίο «Καλντέρα Βίστα» που μεταφέρει 640 αιτούντες άσυλο.

Είναι το πρώτο από τα δύο πλοία που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη με στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού. Παιδιά, γυναίκες και άνδρες έφυγαν από τη Λέσβο κι ευελπιστούν πως τόσο οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι καλύτερες, ενώ θα γίνει δεκτό το αίτημά τους για άσυλο.

Στο λιμάνι τους περίμεναν 21 λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα του νομού Κιλκίς. Μαζί τους θα είναι συνοδός από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο οποίος έχει αναλάβει τη μεταφορά των αιτούντων άσυλο.

Στη Νέα Καβάλα έχουν στηθεί εκατοντάδες σκηνές που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αύριο το πρωί, περίπου στις 6, αναμένεται να φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το πλοίο «Ακουα Μπλου» που θα μεταφέρει άλλα 722 άτομα και οι οποίοι θα διανεμηθούν σε κέντρα φιλοξενίας στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως θα μεταφερθούν και σε άλλα σημεία.

πηγή life-events.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις