Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Απειλές σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απειλές σε βάρος της διευθύνουσας συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ

Ανώνυμα απειλητικά μηνύματα και προειδοποιήσεις για τη σωματική της ακεραιότητα δέχεται η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο επεισοδίων γύρω από τον πολύπαθο Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η “Αυγή” είχε ασχοληθεί επισταμένα με τις οικονομικές ατασθαλίες και τη γενικευμένη οργανωτική ανομία που κατέκλυζε τον ΕΟΠΠΕΠ, όπως περιγράφονταν στο πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, που είχε παρουσιάσει αποκλειστικά η εφημερίδα μας στις 13.05.2018. Η μη εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου στο εν λόγω Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου έφερε τη σφραγίδα ανώτερων διευθυντικών στελεχών του οργανισμού, σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών επιθεωρητών, ενώ στον «πόλεμο» προς το πρόσωπο της νέας τότε διευθύνουσας συμβούλου Ελ. Γιαννακοπούλου είχε επιστρατευθεί ακόμη και... η Παναγία.

Αναφερόμαστε φυσικά στο αλήστου μνήμης ρεπορτάζ του "Πρώτου Θέματος" με ημερομηνία 27.8.2017, το οποίο είχε τίτλο "Καταγγέλλουν συριζαία ότι πέταξε την εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια", το οποίο στη συνέχεια αναπαράχθηκε από πολλές ακροδεξιές ιστοσελίδες, αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Το ρεπορτάζ είχε βασιστεί σε επιστολή (με ημερομηνία 18.8.2017) της διευθύντριας Διοικητικού - Οικονομικού και της προϊσταμένης του Τμήματος Διοικητικού του ΕΟΠΠΕΠ, στο οποίο η πρώτη ισχυριζόταν και η δεύτερη επιβεβαίωνε -παρότι έλειπε σε καλοκαιρινή άδεια- ότι η διευθύνουσα σύμβουλος Ελένη Γιαννακοπούλου στις 10 Αυγούστου 2017 πέταξε στα σκουπίδια εικόνα της Παναγίας που είχαν στο γραφείο τους και ταυτόχρονα αφαίρεσε από τον λαιμό της πρώτης και της απαγόρευσε να έχει κρεμασμένο τον σταυρό.

Σήμερα η στοχοποίηση της διευθύνουσας συμβούλου συνεχίζεται, αυτή τη φορά από ανώνυμους αποστολείς, οι οποίοι τις απέστειλαν προειδοποιητικά μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο, απειλώντας τη σωματικής της ακεραιότητα και παραπέμποντας σε πρακτικές παρακράτους. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η διευθύνουσα σύμβουλος, οι απειλές αυτές ήρθαν παράλληλα με αήθεις επιθέσεις και ύβρεις, που αναρτήθηκαν σε αφίσα που κυκλοφόρησε στον οργανισμό, ενώ η ίδια έχει απευθυνθεί ήδη στην αστυνομία και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να προστατευτεί. Από την πρώτη έρευνα της ηλεκτρονικής δίωξης, αποδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της “Αυγής”, πως τα απειλητικά μηνύματα στο κινητό της αποστέλλονταν από «πακιστανικό κινητό», στο οποίο δεν μπορεί να εντοπιστεί ο αποστολέας.

Πολιτική σκοπιμότητα και ρεβανσισμός

Σύμφωνα με την Ελ. Γιαννακοπούλου, όπως σημειώνει σε αναλυτική δήλωσή της προς τα ΜΜΕ, «προφανής στόχος αυτών των ενεργειών είναι τρομοκράτηση μου και ο εξαναγκασμός μου σε παραίτηση από τη θέσης της Διευθύνουσας Συμβούλου στον ΕΟΠΠΕΠ». Μάλιστα, η ίδια δίνει και πολιτική διάσταση στις επιθέσεις συνδέοντας αυτές με την πολιτική συγκυρία και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές που άνοιξε την όρεξη σε πολέμιους της κυβέρνησης. Στόχος αυτών, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο, είναι «να εμποδίσουν την ομαλή λειτουργία των διαδικασιών πιστοποίησης οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για το έργο του ΕΟΠΠΕΠ. Ώστε χιλιάδες αιτήματα πολιτών που συνδέονται άμεσα με τα εργασιακή του ζωή να συσσωρεύονται αναπάντητα και να παραμένουν σε εκκρεμότητα, οπότε η εικόνα διάλυσης των δημοσίων οργανισμών υπό την παρούσα κυβέρνηση να προβάλλει, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, ως αυτονόητη».

Όπως αναφέρει ακόμη στη δήλωσή της, από τον Μάιο του 2017 οπότε και ανέλαβε τη διοίκηση του ΕΟΠΠΕΠ, «εργάστηκα συστηματικά για τη διοικητική ανασυγκρότηση και την οικονομική του εξυγίανση, προωθώντας την ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική διαχείριση διαδικασιών ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η αμεροληψία στις δραστηριότητες του ΕΟΠΠΕΠ που σχετίζονται με την πιστοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών δομών, κτηρίων και προσώπων».

Δεν συναίνεσα στη συγκάλυψη των οικονομικών ατασθαλιών

Σε αυτή την προσπάθεια, συνεχίζει, «βρέθηκα αντιμέτωπη με χρόνιες διοικητικές παθογένειες και οικονομικές ατασθαλίες, ιδίως στη μισθοδοσία των υπαλλήλων, οι οποίες είχαν διαπιστωθεί από τους ελέγχους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και επιβεβαιώθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Με σταθερή την άρνησή μου να συναινέσω σε παραβάσεις νόμων, σε συγκάλυψη οικονομικών ατασθαλιών ή σε διεκδικήσεις υποκατάστασης της νόμιμης διοίκησης του ΕΟΠΠΕΠ, δέχθηκα και στο παρελθόν δεκάδες ανυπόστατες καταγγελίες, που επιδίωκαν τον διασυρμό μου, με τους γνωστούς τρόπους δολοφονίας χαρακτήρων, με αποκορύφωμα την κατασκευασμένη τον Αύγουστο 2017 υπόθεση της «προσβολής της εικόνας της Παναγίας».

Έκτοτε, σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο, «έχουν δημοσιοποιηθεί και αποσταλεί από κάθε διαθέσιμο σε αυτούς μέσο, αμέτρητες καταγγελίες και έχουν υποβληθεί σε βάρος μου μηνύσεις από διάφορα πρόσωπα, εμπλεκόμενα στις δραστηριότητες του ΕΟΠΠΕΠ, με σταθερό αίτημα τον εξαναγκασμό μου σε παραίτηση».

Η Ελ. Γιαννακοπούλου εγκαλεί, τέλος, στη δήλωσή της και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΟΠΠΕΠ, το οποίο κατηγορεί πως συμπράττει, δυστυχώς, στη στοχοποίησή της διατυπώνοντας απολύτως ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς σε βάρος της και προχωρώντας τις τελευταίες μέρες σε απεργιακές κινητοποιήσεις με αίτημα την αντικατάσταση της διοίκησης. Η ίδια, πάντως, ξεχωρίζει τους «διευθυντές, προϊσταμένους, υπαλλήλους και εξωτερικούς συνεργάτες, οι οποίοι εκτελούσαν και εκτελούν τα καθήκοντά τους με ιδιαίτερη ευσυνειδησία, εργαζόμενοι καθημερινά με όλες τις δυνάμεις τους για τη βελτίωση της λειτουργίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΟΠΠΕΠ, παρόλο που δέχονται συστηματικά παρόμοιες επιθέσεις και διαρκείς απειλές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL