Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Νέος κανονισμός για τις συσκευές αφής πεζών σε φωτεινούς σηματοδότες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέος κανονισμός για τις συσκευές αφής πεζών σε φωτεινούς σηματοδότες

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη τίθεται σε ισχύ ο τεχνικός κανονισμός για τον καθορισμό των εθνικών απαιτήσεων για συσκευές αφής πεζών και τη χρήση τους σε φωτεινούς σηματοδότες, που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετος εξοπλισμός στις διαβάσεις πεζών.

Ο νέος τεχνικός κανονισμός είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης στην οποία συμμετείχαν ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών καθώς και όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της φωτεινής σηματοδότησης σε όλη την Επικράτεια.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνει ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, ο οποίος συμμετείχε και στην πιλοτική εφαρμογή του Τεχνικού Κανονισμού, για επανεξέταση του υπάρχοντος πλαισίου, καθώς τα εγκατεστημένα συστήματα δεν ήταν συμβατά μεταξύ τους.

«O νέος κανονισμός συντάχθηκε με γνώμονα την οδική ασφάλεια των χρηστών και με κύριο στόχο την ομοιογένεια στο σχεδιασμό και τη χρήση συσκευών αφής πεζών ανά την επικράτεια. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ανεμπόδιστη και ασφαλής πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης στο δομημένο περιβάλλον» τονίζει το υπουργείο.

Ο τεχνικός κανονισμός έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ομόφωνη έγκριση από το Συμβούλιο των Δημοσίων Έργων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL