Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Σημαντική αύξηση στους ταξιδιώτες το Πάσχα - Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σημαντική αύξηση στους ταξιδιώτες το Πάσχα - Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων (Video)

Σημαντική αύξηση στους ταξιδιώτες του Πάσχα παρατηρείται τόσο στον εσωτερικό τουρισμό όσο και στις εξορμήσεις προς το εξωτερικό. Αυτό προκύπτει από την κινητικότητα των κρατήσεων Ελλήνων για το Πάσχα, και επιβεβαιώνει σε δήλωσή του ο Νίκος Κηλαϊδίτης αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας των συνδέσμων των ταξιδιωτικών και τουριστικών γραφείων Ελλάδας.

Ο Νίκος Κηλαϊδίτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι η αύξηση των εκδρομέων είναι της τάξης του 15%. Δημοφιλέστεροι μεταξύ των Ελλήνων είναι και φέτος οι προορισμοί της Ελλάδας όπως η Κέρκυρα, Χίος και η Καλαμάτα, τα νησιά των Κυκλάδων, όμως ιδιαίτερη κινητικότητα παρατηρείται και για ταξίδια στην Πελοπόννησο,το Αγρίνιο και τη Ναύπακτο.

Η Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης παραμένει σταθερά στις προτιμήσεις των θρησκευτικών επισκεπτών.

Το εντονο ενδιαφέρον των Ελλήνων ταξιδιωτών εντοπίζεται και στη διάθεση να αποκτήσουν εμπειρίες από τοπικά ήθη και έθιμα, γεγονός που επηρεάζει τις αποφάσεις τους για κρατήσεις σε συγκεκριμένα μέρη που έχουν ιδιαίτερο χαρακτήρα εορτασμού του Πάσχα.

https://www.youtube.com/embed/AbqlDSNeXgs

Ομαλά η έξοδος των εκδρομέων

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για το Πάσχα. Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη.

Σημείωναν επίσης ότι όσοι έχουν σχεδιάσει να ταξιδέψουν από Μεγάλη Τετάρτη έχουν ήδη φροντίσει να κλείσουν έγκαιρα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Πάντως για τις αυξημένες ανάγκες των ημερών οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη προσθέσει από τη Μεγάλη Τετάρτη έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων. Για σήμερα Μ. Τρίτη 23/04 από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 4 από τη Ραφήνα και 3 από το Λαύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL