Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
2.500 προσλήψεις το 2019 στον χώρο της Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

2.500 προσλήψεις το 2019 στον χώρο της Υγείας

Την πρόσληψη 2.500 ιατρών και νοσηλευτών στις δομές Υγείας της χώρας το 2019 και συνολικά 10.000 σε βάθος τετραετίας ανακοίνωσε χθες η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μ. Ξενογιαννακοπούλου μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Α. Ξάνθο και τον αναπληρωτή υπουργό Π. Πολάκη.

Η σύσκεψη των τριών υπουργών πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και μετά το πέρας αυτής ανακοινώθηκε ότι μπαίνει άμεσα μπροστά η ενίσχυση των νοσοκομείων με 2.500 προσλήψεις, αριθμός που θα φτάσει τις συνολικά 10.000 σε διάρκεια τετραετίας, στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγραμματισμού προσλήψεων των υπουργείων κατ' εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για τον προγραμματισμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ.

Όπως σημείωσε, εξάλλου, και η υπουργός εξερχόμενη της συνάντησης το υπουργείο Υγείας είναι "από τα πρώτα υπουργεία που ανταποκρίθηκαν, με μία εμπεριστατωμένη πρόταση και για τον ετήσιο προγραμματισμό και για τον πολυετή μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό στον χώρο της Υγείας", εξ’ ου και στο πλαίσιο αυτό "συμφωνήσαμε και ξεκινάμε ήδη από φέτος με την πρόσληψη 2.500 για τον τομέα της Υγείας, 1.000 ιατρών και 1.500 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Ταυτόχρονα θα βάλουμε στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό μας για την επόμενη τριετία, σε συνάρτηση και με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, 7.500 προσλήψεις για τον χώρο της Υγείας. Άρα, ξεκινώντας από φέτος, την επόμενη τετραετία θα προσληφθούν 10.000 άτομα στον χώρο της Υγείας αποδεικνύει και έμπρακτα τη μεγάλη προτεραιότητα και σημασία που δίνει η κυβέρνηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας" κατέληξε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου.

Από την πλευρά του ο Α. Ξάνθος ενημέρωσε σχετικά με την κατανομή των προσλήψεων ότι θα δοθεί "προτεραιότητα στα υποστελεχωμένα τμήματα και τις κλινικές σε όλη τη χώρα, στα τμήματα εξειδικευμένης φροντίδας, όπως είναι οι ογκολογικές κλινικές, οι μονάδες εντατικής θεραπείας, οι μονάδες τεχνητού νεφρού, τα εργαστήρια όλων των κατηγοριών, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι δομές ψυχικής υγείας, οι μονάδες αποκατάστασης, τα φυσικοθεραπευτήρια των νοσοκομείων, η πρωτοβάθμια φροντίδα, τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά τους ιατρεία και τα εργαστήριά τους".

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, με τις επικείμενες προσλήψεις παρέχεται "η δυνατότητα σε συμβασιούχους γιατρούς, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, που αυτά τα χρόνια κάλυψαν μέσα από διαφόρων τύπων συμβάσεις ζωτικές ανάγκες στο σύστημα, να διεκδικήσουν αξιοπρέπεια, με αξιοκρατία και διαφάνεια μέσα από ανοιχτές προκηρύξεις μόνιμη θέση στο σύστημα και με αυτόν τον τρόπο να καλύψουν με μόνιμο τρόπο πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για τις οποίες τώρα έχουμε βρει διάφορες προσωρινές λύσεις προκειμένου να καλύψουμε τα κενά".

Ο Π. Πολάκης χαρακτήρισε τον πολυετή προγραμματισμό των 10.000 προσλήψεων, των 4.000 γιατρών και των υπόλοιπων 6.000 σε νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό ως "συνέχεια της τεράστιας προσπάθειας" για ενίσχυση του προσωπικού, καθώς "έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 18.000 άνθρωποι από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα στο ΕΣΥ, και είναι κι άλλοι περίπου 5.000 με προκηρυγμένες θέσεις και στη διαδικασία να αναλάβουν".

Στο ίδιο πλαίσιο κατέληξε: "Ενισχύσαμε και οικονομικά το σύστημα, παραλάβαμε νοσοκομεία με 730 εκατ. χρέη και φέτος έχουν πάνω από 250 εκατ. ταμειακό πλεόνασμα και νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα μπορούμε να μιλάμε για την ανάπτυξη του συστήματος Υγείας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL