Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από ψαρά της Μυτιλήνης (video)

"Άλλο η ανθρωπιά και άλλο όλα τα υπόλοιπα" σημειώνει με νόημα, ο 35χρονος ψαράς από τη Μυτιλήνη που κάθε μέρα μοιράζει ψάρια στα προσφυγόπουλα.

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης δίνει ο Κώστας Καραμανώλης, ψαράς στη Μυτιλήνη. Κάθε μέρα μοιράζει ψάρια στα προσφυγόπουλα αλλά και σε όσους φτάνουν εκεί που ξεφορτώνει την ψαριά του.

Παιδί προσφυγικής οικογένειας, χαρακτηρίζει την πράξη του "αυτονόητη" και θεωρεί πολύ σπουδαίο "το να δίνεις", σε όλους τους "ανθρώπους και όχι μόνο στους ξένους. Αλλά και στους Έλληνες που το έχουν ανάγκη".

Μιλώντας στην ΕΡΤ, για την διαφορετική προσέγγιση κάποιων και την νοοτροπία ως προς τους πρόσφυγες, ο 35χρονος σχολιάζει, ότι η καθημερινότητα άλλαξε και ότι οι κάτοικοι δεν ήταν συνηθισμένοι εξαιτίας του κέντρου υποδοχής, ωστόσο δεν μπορείς να μένεις "ασυγκίνητος" μπροστά σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Για εκείνους με παραβατική συμπεριφορά σημείωσε πως θα πρέπει να φροντίσει το κράτος, παρατηρώντας μάλιστα οτι και ο ίδιος μπορεί να έχει νιώσει θυμό αλλά διαχωρίζει την κατάσταση, λέγοντας πως είναι "άλλο η ανθρωπιά και άλλο, όλα τα υπόλοιπα".

 

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια