Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: Φασιστοειδή έριξαν μολότοφ σε σπίτι οικογένειας προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Θεσσαλονίκη: Φασιστοειδή έριξαν μολότοφ σε σπίτι οικογένειας προσφύγων

Ακόμη ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας καταγράφηκε χθες τα ξημερώματα στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, όταν άγνωστοι πέταξαν βόμβα μολότοφ σε ανώγειο διαμέρισμα στο οποίο κατοικεί πολυμελής οικογένεια από το Ιράκ.

Τα φασιστοειδή πέταξαν τη βόμβα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος και αμέσως τράπηκαν σε φυγή. Μέσα βρισκόταν η δεκαμελής οικογένεια προσφύγων, που, όπως είναι φυσικό, πανικοβλήθηκε βλέποντας το ξέσπασμα της φωτιάς. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές, ενώ τα ενήλικα μέλη της οικογένειας έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί εντός του σπιτιού.

Σύμφωνα με τους περίοικους, η οικογένεια από το Ιράκ ζει τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο διαμέρισμα και ουδέποτε έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ποτέ δεν υπήρξαν διενέξεις με τους γείτονες, ενώ τα μικρά παιδιά πηγαίνουν κανονικά σε σχολείο της περιοχής. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν  ότι τη μολότοφ έριξαν πιθανότατα μέλη κάποιας ακροδεξιάς οργάνωσης και αυτό προκαλεί έντονη ανησυχία, καθώς είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται επίθεση, και μάλιστα εμπρηστική, σε σπίτι προσφύγων. Την έρευνα για το περιστατικό έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Αντιρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL