Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C13.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.6°C
0 BF 100%
Ο Χρ. Σπίρτζης εγκαλεί τους εκπαιδευτές οδηγών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Χρ. Σπίρτζης εγκαλεί τους εκπαιδευτές οδηγών

«Ο κλάδος σας θα πάρει ποτέ την ευθύνη να μην είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία, αλλά να είναι μια πραγματική εκπαιδευτική διαδικασία η εκπαίδευση για τους οδηγούς;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ερχόμενος σε αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των δασκάλων οδήγησης κατά την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο για τα διπλώματα οδήγησης.

Οι εκπαιδευτές οδήγησης επέμειναν ότι θα πρέπει να είναι παρόντες στην εξέταση για το δίπλωμα, με τον Χρ. Σπίρτζη να αναρωτιέται: «Έχετε δει κάποια άλλη εξέταση να έχει και τον δάσκαλο μαζί του;».

«Πώς, όταν ο πρόεδρος του κλάδου λέει ότι το 65% των αδειών οδήγησης είναι με λαδώματα, έρχεται εδώ και μας εγκαλεί που βγάζουμε έξω τον εκπαιδευτή, που είναι και απόλυτα ορθολογικό;» επισήμανε ο υπουργός παρατηρώντας ότι ο εξεταστής «θα έχει όλη την εκπαίδευση και τις άδειες οδήγησης που έχουν οι εκπαιδευτές».

Επιπλέον τόνισε ότι οι εκπαιδευτές θα πρέπει να έχουν την ευθύνη να βεβαιώνουν ότι οι εξεταζόμενοι είναι ικανοί να οδηγήσουν, ενώ θύμισε ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν την πρώτη επαφή νεαρών πολιτών με το Δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Διαμαντής Ηλιάδης υποστήριξε ότι οι υποψήφιοι είναι ικανοί για οδήγηση, αλλά όχι έμπειροι και ισχυρίστηκε μάλιστα ότι «εκείνη τη στιγμή της εξέτασης, για πολλούς λόγους, ο υποψήφιος μπορεί να έχει ψυχολογικούς λόγους, γιατί είναι πρεσαρισμένος, και μπορεί να γίνει το ατύχημα».

Μάλιστα, κατέφυγε και στον συμψηφισμό υποστηρίζοντας ότι «κανένα επάγγελμα δεν είναι 'καθαρό' στο 100%. Να σας θυμίσω ότι ακόμα και στο δικό σας αντικείμενο βουλευτές είναι και 'καθαροί' και όχι 'καθαροί'".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL