Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν – Συγκέντρωση στο Εφετείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε εξέλιξη η δίκη για τη δολοφονία του Σ. Λουκμάν – Συγκέντρωση στο Εφετείο

Συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα στο Εφετείο Αθηνών η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από το Πακιστάν.

Η διαδικασία ξεκίνησε το πρωί με την ανάγνωση εγγράφων της δικογραφίας και συνεχίζεται με την απολογία του Διονύση Λιακόπουλου, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Στεργιόπουλο είχε δολοφονήσει τον Πακιστανό εργάτη.

Υπενθυμίζουμε ότι η δίκη γίνεται σε δεύτερο βαθμό αφού οι κατηγορούμενοι, έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Η ΚΕΕΡΦΑ έχει καλέσει σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο ενω με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι το παρόν θα δώσει και ο Χαντίμ Χουσείν, πατέρας του θύματος.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Να τιμωρηθούν ξανά με ισόβια οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν, με αναγνώριση ρατσιστικού κινήτρου. Έξι χρόνια από τη στυγερή ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στα Πετράλωνα, παλεύουμε για να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση για τους δολοφόνους, Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο, στη δίκη σε δεύτερο βαθμό που διεξάγεται αυτή τη στιγμή. Οι δολοφόνοι πρέπει να ξαναπάνε ισόβια με αναγνώριση του ρατσιστικού κινήτρου.

Πρέπει να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι οι δράστες της πιο συγκλονιστικής δολοφονίας από τη Χρυσή Αυγή, πριν απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν πρέπει να πέσουν στα μαλακά. Η καταδίκη τους παίζει ρόλο και στην μεγάλη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η υπόθεση έχει ενταχθεί και εκεί.

Με άφθονα στοιχεία για τον ρατσιστικό χαρακτήρα της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν συνεχίστηκε η δίκη για 5η ημέρα στις 5/2. Το δικαστήριο διάβασε τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, στις οποίες τα ευρήματα στα σπίτια των δολοφόνων είναι χαρακτηριστικά: σουγιάδες, στιλέτο, ρόπαλο και 117 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής και αυτοκόλλητα στο σπίτι του Λιακόπουλου, σιδηρογροθιά, μαχαίρι με λεπίδα 6 εκατοστών και ρόπαλο στο σπίτι του Στεργιόπουλου. Το ρατσιστικό κίνητρο επιβεβαιώνεται κι από την κατάθεση του αστυνομικού που δεν υπήρχε πρωτόδικα, αποκαλύπτοντας συζήτηση που είχαν μετά την σύλληψή τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL