Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Ν.Ηλιόπουλος: Η δημοτική αρχή πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα στην κατοικία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Ηλιόπουλος: Η δημοτική αρχή πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα στην κατοικία (Video)

«Μια δημοτική αρχή πρέπει να προστατεύει το δικαίωμα στην κατοικία. Μπορούμε να μάθουμε από την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζει ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι το Air BnB «δημιουργεί ζητήματα κατοικίας».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «δεν αναφέρομαι σε έναν μικροιδιοκτήτη που μπορεί να συμπληρώνει ένα εισόδημα», έκανε λόγο για φαινόμενα real estate «που αγοράζουν ολόκληρη πολυκατοικία και τη βγάζουν σε μίσθωση. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε σε αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στον τουρισμό, «κλάδος ο οποίος έχει ρυθμισμένες εργασιακές σχέσεις».

https://www.youtube.com/embed/31-JZGTfPJE

Παράλληλα, ο Ν. Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η δημοτική αρχή πρέπει να βάλει όρους στη βραχυχρόνια μίσθωση. «Έχει μπει το φορολογικό πλαίσιο πρέπει όμως να μπουν και κατώφλια. Πόσα διαμερίσματα ανά ΑΦΜ, πόσες μέρες κτλπ». 

Η Αθήνα δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου

Αναφορικά με τον ελεύθερο χώρο στον δήμο της Αθήνας, ο Ν.Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «έχουμε να κάνουμε πολλά για να τον κερδίσουμε πίσω. Η Αθήνα δεν μπορεί να χάσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου», αρχής γενομένης «από τα μητροπολιτικά πάρκα στο Γουδί και στον Ελαιώνα, οι βασικές λειτουργίες των οποίων θα στηρίζονται από τον δήμο», ξεκαθάρισε ο ίδιος και αναφέρθηκε στην πρόταση για καφετέριες μέσα στα πάρκα που να ανήκουν σε εταιρία κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας ή σε μία ΚΥΣΠΕ.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η Αθήνα έχει 0,9 τμ πρασίνου ανά κάτοικο όταν σύμφωνα με τον ΠΟΥ μία βιώσιμη πόλη ορίζεται αν έχει 9 τμ ανά κάτοικο».

Αναφορικά με την υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου στο 4o διαμέρισμα της Αθήνας υπογράμμισε ότι «το ζήτημα είναι αν ο δήμος είναι έτοιμος, ώστε να εκμεταλλευτεί και να δημιουργήσει έναν χώρο πρασίνου και λειτουργικό για τους κατοίκους.

«Ο δήμος της Αθήνας έχει εξασφαλίσει 85 εκ. από την περιφέρεια και έχει απορροφήσει λιγότερα από 10». Τα αδιάθετα κονδύλια θα μπορούσαν να διατεθούν για τη δημιουργία κλειστού αθλητικού χώρου σε κάθε κοινότητα πρόσθεσε ο Ν.Ηλιόπουλος. «Έτοιμη η μελέτη, έτοιμα τα χρήματα και δήμος δεν έχει προχωρήσει».

Να δοθεί η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου στην Αθήνα

«Πρέπει να δοθεί μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου στην Αθήνα. Μάχη με μεγάλα συμφέροντα» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι «η Αθήνα επειδή βρίσκεται σε αλματώδη τουριστική ανάπτυξη, χρειάζεται έναν δήμο που θα θέσει όρια στον δημόσιο χώρο και θα παλέψει για αυτόν. Δεν πρέπει να είναι απλά τροχονόμος για αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην πόλη. Αυτό σημαίνει μια πόλη για τους πολίτες και όχι για περαστικούς καταναλωτές».

Επιπρόσθετα ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «ο δήμος πέρα από πολλά συσσωρευμένα προβλήματα έχει και πολλές δυνατότητες που δεν έχει αξιοποιήσει. Ο δήμος της Αθήνας είναι ένα πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείριση»

Αναφερόμενος στο Γηροκομείο Αθηνών, ο Ν.Ηλιόπουλος σημείωσε ότι όλες οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνες πλην της Χρυσής Αυγής η οποία στήριζε την παλιά διοίκηση. Ο ίδιος έκανε λόγο για κακοδιαχείρηση και τεράστια οικονομικά προβλήματα στο Γηροκομείο «το οποίο θα μπορούσε να φιλοξενήσει 700 ανθρώπους και σήμερα φιλοξενεί 100».

«Η μάχη να μην καταλήξει ο απογοητευμένος κόσμος στην ακρα δεξιά κερδίζεται και από την κοινωνική πολιτική. Ο δήμος πρέπει να σπάει το αίσθημα εγκατάλειψης».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL