Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Ευφυής γεωργία: Το έργο που αλλάζει τα δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευφυής γεωργία: Το έργο που αλλάζει τα δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα (Video)

Για την ευφυή γεωργία, το έργο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης που αλλάζει τα δεδομένα στον αγροδιατροφικό τομέα και ανταποκρίνεται στα πάγια αιτήματα των αγροτών μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Στέλιος Ράλλης, κάνοντας λόγο για μία καινοτόμα εφαρμογή.https://www.youtube.com/embed/2fSewlvtW3c

Όπως είπε μιλώντας στο Open Beyond, με το έργο ύψους 33 εκατ. ευρώ, υπάρχει μείωση του κόστους παραγωγής έως 45%, βελτιώνεται η ποιότητα των προϊόντων, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα εμπλέκεται η ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

«Συνεργαστήκαμε με την ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα και με υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να δημιουργήσουμε ένα εθνικό δίκτυο που μαζεύει δεδομένα από όλη την Ελλάδα. Συγκεντρώνει δεδομένα από το έδαφος, την ατμόσφαιρα, αξιοποιεί δεδομένα από τους ευρωπαϊκούς δορυφόρους, δίνοντας εξατομικευμένες συμβουλές στον αγρότη. Λέει δωρεάν τι να κάνει» σημείωσε ο Στ. Ράλλης και εξήγησε: «Έρχεται μήνυμα στο τάμπλετ ή στο κινητό που λέει π.χ. τώρα πρέπει να ψεκάσεις, να χρησιμοποιήσεις φυτοφάρμακο, η προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα».

Το έργο που αναμένεται να «τρέξει» μέσα στο 2019, θα καλύψει αρχικά το ήμισυ της καλλιεργήσιμης γης στην Ελλάδα (15 εκ. στρέμματα) και τις 20 πιο εξαγώγιμες καλλιέργειες της χώρας. Μέσα σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης θα δημιουργηθούν οι πρώτοι 1.000 σταθμοί σε όλη την Ελλάδα

«Είχαμε συνηθίσει το ελληνικό δημόσιο να είναι ουραγός στις εξελίξεις τεχνολογικές. Τώρα όχι μόνο δεν είναι ουραγός, αλλά φέρνει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στο χωράφι και δίνει τον ρυθμό στην αγορά για το πώς θα γίνουν τα πράγματα στον αγρότη» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL