Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά / Νίκος Μπελαβίλας: Ο Πειραιάς πρέπει να επιστρέψει στους κατοίκους του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νίκος Μπελαβίλας, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά / Νίκος Μπελαβίλας: Ο Πειραιάς πρέπει να επιστρέψει στους κατοίκους του

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας παρουσιάζοντας στην κατάμεστη αίθουσα της άλλοτε βιομηχανικής ζώνης το όνομα της παράταξης. Το όνομα αυτής είναι “Πειραιάς για όλους”.

Ο Ν. Μπελαβίλας, αφού δήλωσε διατεθειμένος να συνεργαστεί με όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες “για να μην χαθεί άλλη μια τετραετία”, υπογράμμισε πως στόχος του είναι “να συνδιαμορφώσουμε και να συνδημιουργήσουμε μια ανθρώπινη πόλη. Να ξαναγυρίσει ο Πειραιάς στους κατοίκους του, να ενισχύσουμε τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη. Να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στο όνειρο”.

Δίνοντας το στίγμα του ο Ν. Μπελαβίλας μίλησε για τον Πειραιά “που θα ζήσει μαζί με το λιμάνι και το λιμάνι, μαζί με τον Πειραιά, σε μια νέα εταιρική σχέση win - win”. Ταυτόχρονα μίλησε και για τον Πειραιά ως τον ισότιμο μητροπολιτικό, παραγωγικό και ναυτιλιακό πόλο στο συζυγές με την Αθήνα. “Ο διερχόμενος πλούτος να παραμείνει εδώ, που παράγεται, ο Πειραιάς να ανακτήσει τον διεθνή και μητροπολιτικό ρόλο που του αντιστοιχεί ως της πόλης του δεύτερου λιμανιού της Μεσογείου”, υπογράμμισε.

Κάνοντας έναν απολογισμό των πεπραγμένων των τελευταίων 16 ετών από τις παρελθούσες δημοτικές αρχές, ο Ν. Μπελαβίλας είπε: “Δεκαέξι χρόνια χαμένα για την πόλη. Είναι πάρα πολλά”. Αναφερόμενος στη διαδρομή της ιστορικής παράταξης “Λιμάνι της Αγωνίας”, που συμμετέχει πλέον στη νέα παράταξη “Πειραιάς για όλους”, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε: “Δώσαμε μάχη υπό δυσμενείς συνθήκες για την επαναδιαπραγμάτευση πτυχών της σύμβασης για το λιμάνι που άλλοι είχαν υπογράψει για να κερδίσει περισσότερα ο Πειραιάς”.

“Σώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, δεν μειώθηκαν οι μισθοί τους, σώθηκαν τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, ένα πάρκο 250 στρεμμάτων υπερτοπικής σημασίας για τις υποβαθμισμένες γειτονιές μας, για όλο τον Πειραιά, η Κυνόσουρα και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων. Κατοχυρώθηκε από τη κυβέρνηση, για πρώτη φορά, ανταποδοτικό τέλος για τους δήμους από την επιβάρυνση που προκαλεί η λειτουργία του λιμανιού”.

Ο Ν. Μπελαβίλας, στρέφοντας τα πυρά του στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον νυν δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, είπε: “Επένδυσαν ως ευκαιρία σε μία κατεστραμμένη πόλη με τεράστιες δυνατότητες για να αυξηθεί το πολιτικό και οικονομικό χαρτοφυλάκιό τους”.

“Αυτό έκαναν οι ολιγάρχες στην πρώην Σοβιετική Ένωση” υπογράμμισε για να προσθέσει: “Λεηλατούσαν κατεστραμμένα εργοστάσια, πετρελαιοπηγές, υποδομές, την ίδια τους την πατρίδα, μαζί και τις δημαρχίες και τα πόστα στα Κοινοβούλια”. “Αυτό αντέγραψε και έπραξε ο κύριος Μαρινάκης, ο οποίος ανεμίζει την ελληνική σημαία στα λόγια, αλλά στα πλοία του έχει σημαίες ευκαιρίας” τόνισε ο Ν. Μπελαβίλας.

“Η λύση για τον Πειραιά δεν θα έρθει από ελεημοσύνη. Ούτε από ψεύτικα, φανταχτερά, ιλουστρασιόν προεκλογικά προγράμματα - σχέδια επί χάρτου και μεγάλα, ψεύτικα λόγια” υπογράμμισε στον ίδιο τόνο. Στηλίτευσε, μάλιστα, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του νυν δημάρχου αναφορικά με το πρόγραμμα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα, την κατασκευή σύγχρονου κολυμβητηρίου στην πόλη, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη του Πειραιά. “Για αυτά και πολλά άλλα, κύριε Μώραλη, δεν σε πιστεύει κανένας πια” τόνισε ο Ν. Μπελαβίλας.

Αναφορικά με τις διαφημιζόμενες μειώσεις τελών από τη διοίκηση Μώραλη, ο Ν. Μπελαβίλας απέδειξε ότι συνιστούν “σταγόνα στον ωκεανό”, αφού για το 2019 ανέρχονται σε 1,91 ευρώ ανά το τετραγωνικό μέτρο, την ώρα που στην Αθήνα είναι 1,55 ευρώ. Ενώ, όπως εξήγησε, στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία τα σπίτια κάτω των 100 τετ. μέτρων θα πληρώσουν μόλις 1,25 ευρώ και τα μεγαλύτερα 1,37 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL