Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
"Βοήθεια στο σπίτι" / Ράλι για την προετοιμασία του διαγωνισμού για το "Βοήθεια στο σπίτι"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Βοήθεια στο σπίτι" / Ράλι για την προετοιμασία του διαγωνισμού για το "Βοήθεια στο σπίτι"

Σε ράλι επιδίδονται οι δήμοι όλης της χώρας καθώς μέχρι την 31η Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν επιδώσει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την απόφαση για την τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν αίτημα για την πρόσληψη 3.200 μόνιμων εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Λόγω των απαγορεύσεων για μετατροπή του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας των δήμων το τελευταίο εξάμηνο προ των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο υπουργός Εσωτερικών Αλ. Χαρίτσης προέβλεψε την εξαίρεση από τον περιορισμό μόνο για τις θέσεις που αφορούν το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Για όλες τις υπόλοιπες μετατροπές του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας των ΟΤΑ προβλέπεται ότι αυτές πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 28η Φεβρουαρίου.

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών διευκρινίζει ότι η περιγραφή των θέσεων ως προς τα τυπικά προσόντα πρέπει να είναι ακριβής από την πλευρά των δήμων, ώστε να εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Πρόκειται για ειδικότητες του κοινωνικού λειτουργού (πτυχιούχο ΑΕΙ / ΤΕΙ, με άδεια άσκησης επαγγέλματος), του ψυχολόγου ΑΕΙ ή πτυχιούχου ΑΕΙ Κοινωνιολογίας ή Κοινωνικής Πολιτικής ή Κοινωνικής Διοίκησης και στην περίπτωση της ειδικότητας του νοσηλευτή, νοσηλευτή (με άδεια άσκησης επαγγέλματος και οποιουδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ΙΕΚ πιστοποιημένο από τον ΟΕΕΚ) ή σχολών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής με άδεια άσκησης επαγγέλματος ή επισκέπτη υγείας (ΤΕΙ).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL