Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Θ.Τζάκρη μετά την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της: / Θ.Τζάκρη μετά την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της: Να υψώσουμε τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Τζάκρη μετά την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της: / Θ.Τζάκρη μετά την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της: Να υψώσουμε τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή

Θεσσαλονίκη: «Θέλω να στείλω σε όλους αυτούς τους δολοφόνους το μήνυμα ότι θα συνεχίσω σθεναρά να αγωνίζομαι για τις ιδέες και τα πιστεύω μου με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον» ήταν η απάντηση της βουλευτού Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη για τη «δολοφονική», όπως τη χαρακτήρισε επίθεση με μολότοφ που δέχτηκε το σπίτι της στα Γιαννιτσά, την ώρα που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτό η οικογένειά της και το ανήλικο παιδί της.

Η βουλευτής τόνισε ότι η επίθεση αυτή «χρεώνεται αποκλειστικά σε όλες αυτές τις πολιτικές δυνάμεις που η εμπάθειά τους τους τελευταίους μήνες έχει διχάσει τη χώρα και έχουν δώσει δικαίωμα και άνεση σε κάθε φασίστα και δολοφόνο να βγει προς τα έξω, να αισθανθεί δυνατός, να αισθανθεί ότι έσπασε την απομόνωσή του και ότι μπορεί πλέον να αναβιώσει τα τάγματα εφόδου». «Να μην αυταπατάται κανείς ότι ο διχασμός που προκάλεσαν αυτές οι πολιτικές δυνάμεις και η συμπόρευσή τους με τα ακροδεξιά στοιχεία συνιστούν το υπόβαθρο για την υποκίνηση όλων αυτών των δολοφονικών επιθέσεων» συνέχισε και κάλεσε «όλες τις δυνάμεις της Δημοκρατίας, της προόδου και της ομαλότητας να υψώσουν αδιαπέραστο τείχος απέναντι στη φασιστική απειλή και να καταδικάσουν και να απομονώσουν τους φορείς αυτών των αποκρουστικών ιδεών και πράξεων».

Καταδικάζουν φορείς και δήμαρχοι

Δήμαρχοι του νομού Πέλλας και φορείς καταδίκασαν την επίθεση στο σπίτι της Θ. Τζάκρη, αν και ορισμένοι με «αστερίσκους». Ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου δήλωσε ότι «οι πολιτικές αντιπαραθέσεις, ακόμα και η αντιπαράθεση για ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορούν να λύνονται με τη βία, την οποία πρέπει να καταδικάσουμε όλοι από όπου κι αν προέρχεται», και τόνισε: «Από την πλευρά μου καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στο σπίτι της βουλευτή Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη και πιστεύω σθεναρά ότι τέτοιες πράξεις δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς της Δημοκρατίας μας». Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος εξομοίωσε την επίθεση στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ με τα δακρυγόνα στα συλλαλητήρια (!), δηλώνοντας ότι «κάθε ακραία πράξη βίας είναι καταδικαστέα. Ούτε μολότοφ, ούτε δακρυγόνα στα συλλαλητήρια εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων μπορούν να έχουν πρακτική εφαρμογή. Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία τα ακραία στοιχεία πρέπει να απομονωθούν».

Το Εργατικό Κέντρο Πέλλας με ανακοίνωσή του εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για «τα απαράδεκτα κρούσματα απρόκλητης και τρομοκρατικής βίας τις τελευταίες ημέρες», κάνοντας αναφορά, πέρα από την επίθεση στη Θ. Τζάκρη, και στις διαμαρτυρίες στο πολιτικό γραφείο του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σηφάκη στην Αριδαία, αλλά και στις επιθέσεις που δέχτηκαν στην Αθήνα φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι. «Η βία δεν στρέφεται ενάντια στα πρόσωπα, αλλά κατά της Δημοκρατίας» τονίζει και προσθέτει πως «κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης είναι αδιαμφισβήτητη προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, οφείλουν να προασπίσουν τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποφύγουν κραυγές, εθνικιστικές υστερίες και διχαστικές πρακτικές», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΠ. Επίσης ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε από ομάδα φασιστοειδών το σπίτι της Θεοδώρας Τζάκρη, τονίζοντας ότι «όποια ιδεολογική διαφορά ή πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για διάπραξη έκνομων ενεργειών. Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές σε μια δημοκρατική κοινωνία».

"Φωτιά και τσεκούρι σε κάθε ΣΥΡΙΖαίο"

Οι έρευνες τις αστυνομίας για τον εντοπισμό των φασιστοειδών που έριξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης τέσσερις μολότοφ στο μπακλόνι του σπιτιού της Θεοδώρας Τζάκρη και τράπηκαν σε φυγή συνεχίζονται. Από τη φωτιά που ξέσπασε προκλήθηκαν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι ακροδεξιοί τραμπουκισμοί στην Πιερία. Μετά την επίθεση στο σπίτι του βουλευτή Αστέριου Καστόρη, χθες φασιστοειδή βανδάλισαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγίνιο. «Φωτιά και τσεκούρι σε κάθε ΣΥΡΙΖαίο πολιτικό, από δήμαρχο έως πρωθυπουργό» «Προδότες» έγραψαν με κόκκινη μπογιά στους τοίχους Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας με ανακοίνωσή της εντάσσει τον βανδαλιμό αυτόν στην «κλιμάκωση ακραίων και φασιστικών φαινομένων», ενώ κατήγγειλε ότι «σήμερα ακόμη, κάνουν κάλεσμα για ‘επίσκεψη’ στα σπίτια των βουλευτών, προφανώς ονειρευόμενοι ‘Νύχτες Κρυστάλλων’». Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες «να σταθούν απέναντι στην βία και τον φασισμό και να απομονώσουν κάθε ακραίο στοιχείο» τονίζοντας ότι «δεν τους ενδιαφέρει το όνομα. Η Δημοκρατία είναι ο στόχος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL