Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη του Αμβρόσιου

Διακόπηκε για το πρωί της προσεχούς Δευτέρας η εκδίκαση στο τριμελές πλημμελειοδικείο Αιγίου, της έφεσης που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιο.

Ο μητροπολίτης κατηγορείται για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους», και για «κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», μετά την ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί κατά των ομοφυλοφίλων. 

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε περίπου στις 10:30 το πρωί και διήρκεσε για περισσότερες από οκτώ ώρες. Αρχικά κατατέθηκαν ενστάσεις από την πλευρά της υπεράσπισης, τις οποίες όμως απέρριψε το δικαστήριο και στην συνέχεια άρχισαν να καταθέτουν κατά σειρά οι μάρτυρες πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Την Δευτέρα, με την απολογία του κατηγορούμενου μητροπολίτη, την πρότασης της εισαγγελέως της έδρας και τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της δίκης, μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, βρίσκονταν ιερείς και πολίτες, που όπως ανέφεραν, ήθελαν να συμπαρασταθούν στο Αμβρόσιο.

Επίσης, στο δικαστήριο βρίσκονταν για να παρακολουθήσουν την δίκη και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, μέσα και έξω από το δικαστικό μέγαρο Αιγίου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα antivirus.gr μερικές χαρακτηριστικές εκφράσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, μάρτυρα υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ήταν οι εξής: "Η ομοφιλοφιλία έγινε έννομο αγαθό μετά το '80, με τον διεθνισμό του Τζορτζ Σόρος." "Έχει σημειωθεί πολλαπλασιασμός περιστατικών καρκίνου απ΄την παραφθορά της χρήσης της στοματκής κοιλότητας"

Παραδέχθηκε επίσης ότι ο χαρακτηρισμός «ελαττωματίες» αναφέρεται σε αυτούς, για τους οποίους θέσπισαν οι πολιτικοί το σύμφωνο συμβίωσης, δηλαδή στους ομοφυλόφιλους.

«Έχω δυσκολία να καταθέτω σε υποθέσεις που αφορούν την ελευθερία της έκφρασης. Εδώ δεν πρόκειται γι' αυτό. Το να λέει μητροπολίτης «σκίστε τους» είναι περίπου άμεση πρόκληση, που δημιουργεί άμεσο αποτέλεσμα», είπε στην κατάθεσή του ο καθηγητής κ. Αλιβιζάτος, ως μάρτυρας της πολιτικής αγωγής σύμφωνα με το antivirus.gr

«Ο εμπτυσμός είναι μια απ' τις βαρύτερες προσβολές της τιμής και προσωπικότητας και επιπλέον είναι πολύ εύκολο να γίνει», σημείωσε ο κ. Αργυρόπουλος, επίσης, μάρτυρας της πολιτικής αγωγής.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο