Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ

Eurokinissi

«Έφεραν ένα business plan στο ΔΣ των ΕΛΤΑ και μιλούν για 2.500 απολύσεις, εκ των οποίων 1.850 μέσα στο 2019. Αυτά είναι περίεργα πράγματα» δηλώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών

Ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο θέατρο «'Άλφα» επί της Πατησίων και κατευθύνθηκαν μέχρι και το υπουργείο Οικονομικών. Αντιπροσωπεία του σωματείου πραγματοποίησε συνάντηση με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών, Σπύρο Παπακωνσταντίνου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ, Γιώργος Βασιλόπουλος, τόνισε: «Είχαμε μία συνάντηση και εκδώσαμε ψήφισμα, μας υποδέχτηκε ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσακαλώτου. Υποσχέθηκε και μας διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό για να συζητήσουμε το σύνολο των προβλημάτων μας, γιατί βασικά το πρόβλημα του ταχυδρομείου είναι η ρευστότητα, έχει ονοματεπώνυμο αυτή η ρευστότητα, είναι οι οφειλές του δημοσίου, εάν αυτό λυθεί δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα». Και πρόσθεσε: «Παραμένει αυτή η δημόσια υπηρεσία στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, συντηρεί και μπορεί να διπλασιάσει τον αριθμό των οικογενειών που απασχολεί. Είναι μια ισχυρή κι υγιής επιχείρηση κι εκείνο που δημιουργείται από το πρόβλημα ρευστότητας είναι οι οφειλές, 255 εκατομμύρια οφειλές. Αυτό μας έχει γονατίσει, αυτό θέλουμε να ξεμπλοκάρουμε».

Επιπλέον, όπως υποστήριξε ο κ. Βασιλόπουλος, σχετικά με τις απολύσεις ότι «έφεραν ένα business plan στο ΔΣ των ΕΛΤΑ και μιλούν για 2.500 απολύσεις, εκ των οποίων 1.850 μέσα στο 2019. Αυτά είναι περίεργα πράγματα. Θα έχουμε την κοινωνία μαζί μας, είμαστε η πλευρά του δικαίου κι η πλευρά που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη. Η πρόταση για 2.500 απολύσεις είναι λουκέτο στα ελληνικά ταχυδρομεία. Εμείς έχουμε ανάγκη για 1.000 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ ώστε να ανταποκριθούμε στις υφιστάμενες ανάγκες των επιχειρήσεων και των πολιτών».

Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο