Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Συνολικά 28 οι ύποπτες επιστολές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές σχολές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνολικά 28 οι ύποπτες επιστολές σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές σχολές

Συνεχίστηκε χθες για δεύτερη ημέρα ο εντοπισμός ύποπτων επιστολών με αποστολέα από την Ινδία σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα και σε ιδιωτικά κολέγια, ενώ ύποπτη κρίθηκε και μια ακόμα επιστολή που έφτασε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια Λέσβου, με αποστολέα όμως από το Ομάν.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι επιστολές έφταναν τις 28. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μόνο 4 από τις 28 έχουν ανοιχτεί και πλέον αποφασίστηκε ότι οι επιστολές που φτάνουν στην περιφέρεια θα μεταφέρονται στα τοπικά χημεία.

Χθες εντοπίστηκαν νέες επιστολές στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στο παράρτημα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο, στο Πάντειο, στην Αργολίδα και σε ιδιωτική σχολή στην Αθήνα. Εντοπίστηκε 1 ακόμα στο Πανεπιστήμιο Πατρών (με αποστολέα αυτή τη φορά από την Ντόχα του Κατάρ), στο οποίο συνολικά έχουν φτάσει 3 συνολικά επιστολές και 2 ακόμα που είχαν φτάσει την προηγούμενη εβδομάδα σε Καλαμάτα και Κοζάνη.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη επιστολή που κινητοποίησε τις αρχές, με παραλήπτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Γενικό Χημείο του Κράτους είχε διαπιστώσει "πιθανή σκόπιμη προσθήκη στο χαρτί του φακέλου βιομηχανικών ερεθιστικών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης".

Συναγερμός σήμανε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης εξαιτίας δύο ύποπτων φακέλων που στάλθηκαν ο ένας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και ο δεύτερος σε ιδιωτικό κολέγιο επί της Εγνατίας οδού.

Το ΠΑΜΑΚ σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει ότι ο φάκελος «προκάλεσε υποψίες για την προέλευση και το περιεχόμενό του", καθώς «περιήλθε ταχυδρομικώς στη Γραμματεία της Πρυτανείας και από τις εξωτερικές ενδείξεις διαπιστώθηκε ότι είχε αποσταλεί από την Ινδία». «Επειδή είχαν προηγηθεί παρόμοιες ύποπτες αποστολές σε άλλα πανεπιστήμια, ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες το απόγευμα της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου 2019 παρέλαβαν τον φάκελο τηρώντας όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες» τονίζεται.

Χθες το πρωί η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ύποπτο φάκελο σε ιδιωτικό κολέγιο. Απομονώθηκε και αποκλείστηκε ο χώρος όπου έφθασε ο φάκελος και κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ για χημικά, βιολογικά και ραδιενεργά περιστατικά προκειμένου να τον παραλάβει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL