Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.»: Ενημερωτική συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Ν. Ηλιόπουλο

Από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νίκο Μπελαβίλα και την τεχνική ομάδα του οργανισμού

Εκτενή ενημέρωση για το σύνολο του στρατηγήματος που αφορά την ανάπλαση της πρωτεύουσας είχε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος, από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.», Νίκο Μπελαβίλα και την τεχνική ομάδα του οργανισμού.

Όπως έγινε γνωστό, εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να προκηρυχθεί ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που φιλοδοξούν να αλλάξουν την εικόνα της πόλης της Αθήνας. Οι διαγωνισμοί αυτοί θα απευθύνονται ως επί των πλείστον σε ελληνικά γραφεία, ανταποκρινόμενοι με αυτό τον τρόπο στις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλλουν οι επιστήμονες που τα στελεχώνουν, ώστε να εξέλθουν ταχύτερα από την πολύχρονη κρίση.

Το σύνολο και των τριών διαγωνισμών αναμένεται να έχει προκηρυχθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Ειδικότερα:

Ο πρώτος διαγωνισμός θα αφορά την κατάθεση πρωτότυπων ιδεών ανάπλασης δέκα περιοχών του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Οι προτάσεις θα αφορούν τρόπους αναβάθμισης, με έμφαση στην αναβίωση των δημοσίων χώρων και στην ιστορικότητά τους, στην πρόταξη της βιώσιμης κινητικότητας και στην επιπλέον ανάπτυξη χώρων πρασίνου. Η προκήρυξη θα πραγματοποιηθεί από την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» υπό την εποπτεία των αρμόδιων υπουργών, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη. Ήδη χθες εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του διαγωνισμού ύψους 217.000 ευρώ και η ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο δεύτερος διαγωνισμός θα αφορά την αναβάθμιση της οδού Πειραιώς και ο τρίτος την άμεση επισκευή και επαναλειτουργία του θεάτρου Λυκαβηττού.

Στόχος είναι οι τρεις παραπάνω διαγωνισμοί να προκηρυχθούν κλιμακούμενα με διαφορά περίπου δύο μηνών ο ένας από τον άλλον, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα της μέγιστης δυνατής συμμετοχής αρχιτεκτονικών γραφείων.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις