Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αντιδημοκρατική διαγραφή σε σύλλογο γονέων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντιδημοκρατική διαγραφή σε σύλλογο γονέων

Θεσσαλονίκη: Η παράνομη διαγραφή μιας μητέρας από τη διοίκηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών Θεσσαλονίκης για ιδεολογικούς λόγους έρχεται να προστεθεί ως ακόμη ένα δείγμα του εκφασισμού μερίδας της κοινωνίας, αλλά και της διείσδυσης ακροδεξιών στοιχείων σε διοικήσεις διαφόρων συλλόγων στα σχολεία.

Υπέρ της διαγραφής ψήφισαν πέντε από τα επτά μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε από την παράταξη «Δημοκρατική Ενότητα Γονέων Νεάπολης Συκεών», αυτή συνοδεύτηκε από χρυσαυγίτικου τύπου και άθλια σχόλια, όπως «άθεοι εθνομηδενιστές» και «άπλυτοι κομμουνιστές». Στη σχετική ανακοίνωση - καταγγελία αρχικά τονίζεται ότι πρόκειται για «μια απόφαση παράνομη και ενάντια στο καταστατικό, καθώς δεν μπορεί να διαγράφεται από μέλος Δ.Σ. γονέας εκλεγμένος από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου», ενώ επισημαίνει ότι ως λόγοι διαγραφής αναφέρονται διάφορες κοινωνικές δράσεις στις οποίες συμμετείχε η εν λόγω μητέρα, όπως «συλλογή τροφίμων για ανέργους, δράσεις για τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, συναυλία αλληλεγγύης για τους απεργούς και απολυμένους της coca cola, της EΛΒΟ κ.ο.κ.».

«Είναι αντιδημοκρατικό και ανήκουστο να θέλεις να διαγράψεις μέλος του Δ.Σ. μόνο και μόνο επειδή έχει άλλη άποψη και μάλιστα χωρίς νόμιμες διαδικασίες. Πώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμπεριφορά εκείνη που δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετική άποψη μέσα στο Δ.Σ., η προσπάθεια να καταλύσεις κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας και να πιστεύεις ότι μπορείς να διαγράψεις τη μειοψηφία σε ένα Δ.Σ. με το έτσι θέλω, με επιστολές γεμάτες ανακρίβειες, λάσπη και προσωπικές εμπάθειες; Με χαρακτηρισμούς 'άθεοι εθνομηδενιστές', 'άπλυτοι κομμουνιστές' κ.ά., που δεν έχουν θέση στο γονεϊκό κίνημα» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Πίσω στον σκοταδισμό

Σχολιάζοντας στον ρ/σ Κόκκινο Θεσσαλονίκης τα όσα συμβαίνουν στον Σύλλογο Γονέων του 6ου δημοτικού των Συκεών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις «μας πάνε χρόνια πίσω σε σκοταδιστικές εποχές» και πως η διαγραφής της μητέρας από το Δ.Σ. εμφανίστηκε σε ακροδεξιές ιστοσελίδες με πανηγυρικούς τίτλους, καθώς έρχεται ως συνέχεια γεγονότων που έχουν να κάνουν με το "Μακεδονικό". Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό το επικίνδυνο αυτό φαινόμενο δεν είναι γενικευμένο και «όπου γίνονται γενικές συνελεύσεις απομονώνονται τέτοιες στάσεις», ενώ δήλωσε ότι θα επιδιωχθεί να γίνει γενική συνέλευση στον συγκεκριμένο σύλλογο για να ανοίξει η κουβέντα και να μάθουν οι γονείς πώς λειτουργεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL