Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ένταση στο εθνικιστικό μνημόσυνο του Κατσίφα στο Ηράκλειο

φωτογραφία ΙCON

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή στο Ηράκλειο της Κρήτης, εξαιτίας του εθνικιστικού μνημοσύνου για τον Κ. Κατσίφα, που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής, Ν. Μαριάς. Οι αντιφασίστες του Ηρακλείου καταγγέλλουν οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών στη συγκέντρωση τους.

Στο μνημόσυνο, που συνδιοργάνωσε το κίνημα «Άρδην» αντέδρασαν ομάδες αντεξουσιαστών που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό, ενώ ισχυρά μέτρα είχαν ληφθεί από τα ΜΑΤ.

Η ένταση προκλήθηκε όταν αντιφασίστες που έφτασαν στο σημείο ήρθαν σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της έντασης τραυματίστηκε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης στο κεφάλι. Παρέμβαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα έκανε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος

πηγή inotos.gr

 

Με ανακοίνωσή τους στο indymedia, οι αντιφασίστες-στριες Ηρακλείου, αναφέρονται σε όσα συνέβησαν το πρωί του Σαββάτου έξω από τον Άγιο Μηνά στο εθνικιστικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, που οργάνωσε ο ευρωβουλευτής, Νότης Μαριά:

Σήμερα, Σάββατο 8 Δεκέμβρη το πρωί, είχε καλεστεί στο Άγιο Μηνά μνημόσυνο τιμής στην μνήμη του νεκρού φασίστα Κ. Κατσίφα. Στο φασιστοκάλεσμα του Νότη Μαριά και του κινήματος Άρδην, ανταποκρίθηκαν 30-35 φασίστες.

Περίπου 50 αντιφασίτριες και αντιφασίστες συγκεντρωθήκαμε από τις 9 το πρωί απέναντι απ' την εκλησία. Για περίπου 1 ώρα είμασταν  απέναντι απ' τους φασίστες, με τους μπάτσους (2 διμοιρίες, Ζητάδες, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες) ανάμεσά μας με μέτωπο φυσικά προς τα μας προστατεύοντας τα φιλαράκια τους.

Αφού οι φασίστες μπήκαν στην εκκλησία να κάνουν το σταυρό τους 20 απ' αυτούς, οι περισσότεροι με παλούκια και κράνη, βγήκαν αποφασισμένοι να μας κάνουν πέσιμο. Μετα τις αντίστοιχες συνεννοήσεις με την αστυνομία κάναν το κύκλο του τετραγώνου -με συνοδία ζητάδων και ασφαλιτών- με αποτέλεσμα να βρεθούμε μέσα στο στενό με τους μπάτσους απ΄τη μία και τους φασίστες απ' την άλλη.

Αλλά το σχέδιο δεν πήγε και τόσο καλά. Στην κατω μεριά του στενού οι φασίστες ισοπεδώθηκαν απ' τους μισούς συντρόφους ενώ οι άλλες μισές κρατούσαν την επίθεση της διμοιρίας απο την άλλη. Οι φασίστες κατέληξαν να τρέχουν και να παρακαλάνε στα στενά του Λάκκου, ενώ το σώμα της αντισυγκέντρωσης αποχώρησε συντεταγμένα απ' τη πίεση των μπάτσων.

Απολογισμός του σκηνικού: 3 με 4 φασίστες στο νοσοκομείο και αρκετοί άλλοι τραυματίες. Απο τη δικιά μας μεριά μερικοί ελαφρά τραυματισμένοι από γκλοπιές μπάτσων και ένας με χτύπηματα στο κεφάλι.

Σήμερα ήταν άλλη μια ηλιόλουστη μέρα που το Ηράκλειο έδειξε δυναμικά πως ήταν και θα παραμείνει μαχητικά αντιφασιστικό! Ήταν άλλη μια μέρα που είδαμε με τα μάτια μας τη συνεργασία μπάτων και φασιστών.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση/ ανακοίνωση για τα γεγονότα τις επόμενες μέρες.

Καλούμε συνέλευση απολογισμού των γεγονότων και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών μας σήμερα στις 7 το απόγευμα στην κατάληψη Ευαγγελισμού

υ.γ.1. Μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες.

υ.γ.2. Φασίστες θα σας λιώσουμε.

υ.γ.3. Τα τοπικά ΜΜΕ να σταματήσουν την παραπληροφόρηση.

Αντιφασίστες-τριες Ηρακλείου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια