Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Θα είναι όλα συνταγματικώς κατοχυρωμένα είπε στους ιερείς για τη συμφωνία με την κυβέρνηση, o Ιερώνυμος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα είναι όλα συνταγματικώς κατοχυρωμένα είπε στους ιερείς για τη συμφωνία με την κυβέρνηση, o Ιερώνυμος

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών με θέμα την συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού για τις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους.

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τις προσπάθειές του για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και υπογράμμισε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ιερέων.

Για να καθησυχάσει τους κληρικούς, ο Αρχιεπίσκοπος παρέδωσε στα μέλη του ΙΣΚΕ υπόμνημα στο οποίο επισημαίνεται πως δεν θα προχωρήσει καμία συμφωνία χωρίς την έγκριση και τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας. Κατά πληροφορίες, ο ίδιος τόνισε στους ιερείς ότι  τα δικαιώματά τους θα είναι πλήρως διασφαλισμένα και όλα αυτά θα είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένα.

Επιπλέον, ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι τελευταία υπάρχει πολλή παραφιλολογία και συνωμοσιολογία. «Λέγονται πολλά που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι είμαστε σύμφωνοι με ό,τι αποφάσισε η Ιεραρχία, δηλαδή, να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία, να συγκροτηθεί μία επιτροπή, όπως προβλέπει η απόφαση, στην οποία θα συμμετάσχουν και ιερείς, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων τους», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο αγώνας μας είναι ένα έργο που φαίνεται υλικό, όπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε με την προσπάθειά μας σε πνευματικό, ώστε να δώσει καρπούς για το λαό μας και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ, πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και από την απόφαση της Ιεραρχίας, επισημαίνοντας ότι θα περιμένουν τις αποφάσεις της επιτροπής, ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα με τον αρχιεπίσκοπο, καθώς «πάντοτε είμαστε δίπλα στην Ιεραρχία και στον αρχιεπίσκοπο, γιατί ο στόχος μας είναι κοινός».

Συντάκτης: avgi.gr

Με πληροφορίες από romfea.gr - ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL