Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Με κεντρικό σύνθημα "Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ", οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Σταδιακά αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Επεισόδια στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας

01:09  Σε 66 προσαγωγές προχώρησε, συνολικά, η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Αθήνα, στις συγκεντρώσεις και πορείες για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ στη συνέχεια οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Παράλληλα, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, που διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και ένας πολίτης, στην πλατεία Εξαρχείων, ο οποίος επίσης διακομίστηκε σε νοσοκομείο.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

22:23 Στις 35 έχουν φτάσει έως αυτήν την ώρα οι προσαγωγές ατόμων για τα επεισόδια που έγιναν το μεσημέρι στο μαθητικό φοιτητικό συλλαλητήριο για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στην πλατεία Κλαυθμώνος και για τα επεισόδια που συνεχίζονται απόψε στα Εξάρχεια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Παράλληλα πριν λίγο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τραυματία από τα Εξάρχεια, όπου συνεχίζονται ως αυτήν την ώρα τα επεισόδια.

20:47: Συνεχίζονται τα επεισόδια στις οδούς Στουρνάρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη μεταξύ διαδηλωτών και Αστυνομίας. Τα επεισόδια συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων με νεαρούς να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Πριν από λίγη ώρα έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

20:00 Επεισόδια σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, στην οδό Στουρνάρη. Νεαροί πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονταν και στην οδό Τοσίτσα.

Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Φωτιά ξέσπασε σε εργοτάξιο του Μετρό στην οδό Εγνατία, μετά τα επεισόδια που σημειώνονται με την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Άντρες της πυροσβεστικής έσπευσαν επί τόπου και έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κοντέινερ του εργοταξίου, στο ύψος του Άσυλου του Παιδιού, αλλά και της διάσπαρτες φωτιές στην οδό Εγνατία.

Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός ατόμου, στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη για συμμετοχή στα επεισόδια.

 Η ένταση συνεχίζεται, με ομάδες που έχουν ορμητήριο τη Θεολογική Σχολή, να βγαίνουν κατά διαστήματα στο οδόστρωμα και να πετάνε μολότοφ. Τα επεισόδια επικεντρώνονται στην πύλη εμπορίου της ΔΕΘ.

Χανιά: Μικρή ένταση στο τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Με μικρή ένταση ολοκληρώθηκε στα Χανιά η συγκέντρωση και η πορεία φορέων της πόλης για την επέτειο της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

 Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς από όπου πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα. Με την ολοκλήρωση της πορείας ο κύριος όγκος της κατέληξε στην πλατεία της αγοράς, ωστόσο ομάδα διαδηλωτών αποσπάστηκε για να κατευθυνθεί προς την οδό Δασκαλογιάννη.

Στην αρχή της οδού, διαδηλωτές έκαψαν κάδο απορριμμάτων του δήμου και άρχισαν να πετάνε προς την πλευρά της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου πέτρες και βόμβες μολότωφ, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας που κινήθηκε προς το μέρος τους.

 Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το σημείο, ενώ όχημα της Πυροσβεστικής έσβησε την φωτιά στον κάδο απορριμμάτων. Στο σημείο εξακολουθούν να παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ για λίγα λεπτά είχε αποκλεισθεί για τα οχήματα η οδός Δασκαλογιάννη.

Ηράκλειο: Μικρή ένταση στο τέλος της πορείας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Με ένταση ολοκληρώθηκε στο Ηράκλειο η πορεία φορέων της πόλης για την συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Λεονταριών, πραγματοποιώντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα. Μετά το τέλος της πορείας ομάδα νεαρών κατευθύνθηκε προς τον πεζόδρομο της οδού Χάνδακος, πετώντας πέτρες μολότωφ και φωτοβολίδες προς την πλευρά των αστυνομικών που ακολουθούσε την πορεία. Από την ένταση προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αυτή την ώρα η κατάσταση βαίνει προς εκτόνωση

Αγρίνιο: Σε 10 προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησαν απόψε οι αστυνομικές δυνάμεις στο Αγρίνιο, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ολοκληρώθηκε πορεία για τα 10 χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων πέταξε μολότοφ και πέτρες, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ακολούθησαν οι προσαγωγές.

Βόλος: Σοβαρά επεισόδια μετά τις πορείες

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης στον Βόλο, όταν ομάδες αναρχικών αμέσως μετά τις πορείες, έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές στο κέντρο της πόλεως και στην περιοχή γύρω από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

   Τα οδοφράγματα στήθηκαν στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος και στις κάθετες οδούς και άρχισαν να ρίχνουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων, πέταξαν πέτρες, μπουκάλια, μέχρι και κάδους απορριμμάτων με αποτέλεσμα να είναι αποκλεισμένο το κέντρο του Βόλου για περίπου τρεις ώρες,

   Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες των ΜΑΤ, επενέβησαν από την πρώτη στιγμή και ακολούθησαν συγκρούσεις για να περιορίσουν την δράση και τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων στην περιοχή του Πανεπιστημίου.

   Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ από τις αναθυμιάσεις των καμένων ελαστικών η ατμόσφαιρα επί ώρες ήταν αποπνικτική και εκλήθη σε αρκετές περιπτώσεις το ΕΚΑΒ για να παράσχει βοήθεια σε κόσμο που εγκλωβίστηκε στην περιοχή των σοβαρών επεισοδίων.

   Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα τα επεισόδια τερματίστηκαν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL