Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ για τους αγρότες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταργείται το τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ για τους αγρότες

Την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος 500 ευρώ για τους αγρότες προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο η κυβέρνηση.

Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα και προβλέπει την εξαίρεση από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες-μέλη αγροτικών συνεταιρισμών, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τους Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.

Στόχος της ρύθμισης είναι αφενός η παροχή φορολογικών κινήτρων για ένταξη σε συνεταιριστικές μορφές δραστηριότητας αλλά και για σύσταση αντίστοιχων νομικών οντοτήτων και, αφετέρου, η απαλλαγή από φορολογικά βάρη των φυσικών και νομικών προσώπων ή οντοτήτων που δεν ασκούν πλέον εν τοις πράγμασι επιχειρηματική δραστηριότητα.

«Υλοποιείται σήμερα και θα γίνει σε λίγο νόμος του κράτους μία δέσμευση του πρωθυπουργού προς τους αγρότες, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος των αγροτών μελών συνεταιρισμών» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε, «είναι σημαντικό γιατί οι συνεταιρισμοί προωθούνται όχι μόνο ως ιδεολόγημα της αριστεράς, αλλά γιατί σε όλες τις δυτικές κοινωνίες πλέον, ο συνεργατισμός γενικότερα αποτελεί τη λύση απένταντι στις μεγάλες πολυεθνικές. Η επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη και την εύρυθμη λειτουργία των συνεταιρισμών. Προχωράμε σε αυτή την κατεύθυνση, λοιπόν, σε συνέχεια του πρώτου νόμου που κατατέθηκε το 2016 για τους συνεταιρισμούς».

Συντάκτης: Η ΑΥΓΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL