Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ρατσιστικό παραλήρημα συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρατσιστικό παραλήρημα συνδικαλιστών του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Μια εμετική επιστολή που έλαβε η διοίκηση του ΟΑΣΘ από την ακροδεξιά παράταξη του συνδικάτου επιβεβαιώνει ότι ορισμένοι οδηγοί έχουν βαθύτατα ρατσιστικές και χρυσαυγίτικες απόψεις και έτσι αιτιολογούνται και αντίστοιχες συμπεριφορές σε βάρος προσφύγων που έχουν καταγραφεί.

Ζητάνε πολιτική απαρτχάιντ

Την επιστολή -μνημείο ρατσισμού- την έστειλε η παράταξη ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.Σ. και τη συνυπογράφουν οι τέσσερις εκλεγμένοι στη διοίκηση του συνδικάτου. Είναι τα ίδια πρόσωπα που στο πρόσφατο περιστατικό με τα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε δομή ασυνόδευτων της ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ» προσπάθησαν να παρουσιάσουν το «άσπρο μαύρο», υποστηρίζοντας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ότι ο οδηγός προσπάθησε να «βοηθήσει» τα προσφυγόπουλα... Τώρα χυδαιολογούν σε βάρος των προσφύγων και ζητάνε ουσιαστικά να εφαρμοστεί πολιτική «απαρτχάιντ», όπως για παράδειγμα οι πρόσφυγες να μετακινούνται με μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία για να μη «μολύνουν» με ασθένειες τους οδηγούς και το υπόλοιπο επιβατικό κοινό...

Είναι και λαθρεπιβάτες...

Παρουσιάζουν τους πρόσφυγες ως αγριάνθρωπους που παρενοχλούν και επιτίθενται στους άλλους επιβάτες, ζητάνε σεκιούριτι μέσα στα λεωφορεία, κλειστά κουβούκλια για τους οδηγούς που να έχει και «κουμπί πανικού», αλλά και να γίνονται συχνά αιματολογικές εξετάσεις στους οδηγούς για να φανεί αν κόλλησαν κάποια μολυσματική ασθένεια...

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται, επίσης, ραγδαία αύξηση των φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων - μεταναστών», υποστηρίζουν, αν και δεν έχει καταγραφεί κάποιο περιστατικό. Κατηγορούν τους πρόσφυγες ότι καθημερινά δεν πληρώνουν κόμιστρο, ότι οχλαγωγούν, ότι παρενοχλούν σεξουαλικά και ότι επιτίθενται σε οδηγούς και σε άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

Λόγω κουλτούρας είναι βρόμικοι...

«Επίσης, λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους, αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπολοίπους επιβάτες, οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους», αναφέρουν.

Μόνο η Χ.Α. τέτοιες προτάσεις

Έτσι προχωράνε και στην κατάθεση προτάσεων που μόνο η Χρυσή Αυγή θα στήριζε, όπως, για παράδειγμα:

* Μίσθωση τουριστικών λεωφορείων με έξοδα των δομών φιλοξενίας για την απρόσκοπτη και άμεση μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών.

* Καθημερινός έλεγχος από τους ελεγκτές κομίστρου στις συγκεκριμένες γραμμές με σκοπό την ενημέρωση και τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής.

* Δημιουργία ομάδων υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας - security), οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τον έλεγχο των εισιτηρίων και την επιβολή της τάξης και των κανόνων εντός των αστικών λεωφορείων.

* Άμεσος εμβολιασμός όλων των οδηγών που εργάζονται στις γραμμές αυτές (σ.σ.: οι γραμμές προς τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων). Παρόμοιος εμβολιασμός γίνεται και σε όσους εργάζονται στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων - μεταναστών, αλλά και σε όσους έρχονται συστηματικά σε άμεση επαφή.

* Ανά τακτά χρονικά διαστήματα να γίνεται προληπτική εξέταση αίματος των οδηγών προκειμένου να διαπιστώνεται η ύπαρξη ή όχι κάποιας μεταδοτικής ασθένειας.

«Ανησυχούμε για την υγεία μας, αλλά και για την υγεία των μελών των οικογενειών μας», καταλήγουν στην επιστολή τους οι τέσσερις εκλεγμένοι στη διοίκηση του συνδικάτου. Ανησυχία, όμως, πρέπει να προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράταξη έλαβε μερικές εκατοντάδες ψήφους στις τελευταίες εκλογές του συνδικάτου του ΟΑΣΘ.

Επιστρέφεται ως απαράδεκτο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έγγραφο επιστράφηκε ως «απαράδεκτο» από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αν θα αντιδράσει η διοίκηση του συνδικάτου των εργαζόμενων σε αυτό το ρατσιστικό παραλήρημα του ΔΡ.Ο.Μ.Ε.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL