Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Όλγα Γεροβασίλη: / Όλγα Γεροβασίλη: Διασφαλίστηκε η πορεία του Πολυτεχνείου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλγα Γεροβασίλη: / Όλγα Γεροβασίλη: Διασφαλίστηκε η πορεία του Πολυτεχνείου

Για περιορισμένα επεισόδια, "συλλήψεις μόνο για έκνομες ενέργειες" και για "συγκροτημένο σχέδιο" της αστυνομίας, "το οποίο δεν άφησε να εξελιχθούν ούτε να ανατροφοδοτηθούν επεισόδια", έκανε λόγο κατά τη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο 24/7 η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με την πορεία της επετείου της 17 Νοεμβρίου και όσα ακολούθησαν.

Ανέφερε ότι "είχαμε ολοκλήρωση της πορείας η οποία διασφαλίστηκε και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα. Η Ελληνική Αστυνομία εφήρμοσε συγκροτημένο σχέδιο, το οποίο δεν άφησε να εξελιχθούν ούτε να ανατροφοδοτηθούν επεισόδια. Έγιναν συλλήψεις, αλλά έγιναν μόνο για έκνομες ενέργειες. Τα επεισόδια περιορίστηκαν σε δυο - τρεις δρόμους. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων δηλώνουν ότι ήταν η μόνη φορά που δεν ενοχλήθηκαν σε όλη την περιοχή των Εξαρχείων. Περιορίστηκε σε ένα μικρό εύρος όλη η εξέλιξη των επεισοδίων και βεβαίως είχαμε τις μικρότερες από ποτέ φθορές, όπως δηλώνουν και πρυτανικές αρχές στο Πολυτεχνείο. Και βεβαίως δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή, που έτσι κι αλλιώς είναι το μεγάλο διακύβευμα. Με βάση αυτά λοιπόν τα χαρακτηριστικά δηλώνουμε ότι ήταν μια ικανοποιητική αντιμετώπιση".

Σχετικά με τη χρήση του οχήματος της αστυνομίας που εκτοξεύει νερό, είπε ότι "δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε στους διαδηλωτές ούτε για την καταστολή πορείας ούτε για καταστολή συγκεντρώσεων -τίποτα από όλα αυτά. Ξέρετε -ξέραμε όλοι- ότι ήταν εφοδιασμένες οι ομάδες αυτές, ήταν αποφασισμένες να προκαλέσουν επεισόδια, με μολότοφ και με κάθε λογής, ας πούμε, υλικό το όποιο μπορεί να προκαλέσει φθορές. Και βεβαίως ήταν εγκλωβισμένοι εντός του Πολυτεχνείου. Αυτό σήμαινε ότι ενδεχομένως να είχαμε μία πυρκαγιά, ας πούμε".

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου, σε συνέντευξή της στο Πρακτορείο 104.9 FM, ερωτηθείσα εάν ίσχυσε το δόγμα μηδενικής ανοχής απάντησε «θεωρώ πως ναι», προσθέτοντας πως «περιθωριοποιήθηκε η όλη παρουσία εκείνων που δεν σέβονται το κράτος, δεν σέβονται τους θεσμούς της δημοκρατίας».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές της Κατεχάκη, υπάρχει έρευνα σχετικά με το βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και καταγγέλλει απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε ανθρώπους που αποχωρούσαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας στο μετρό των Αμπελοκήπων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL