Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Συνάντηση Αν.Νεφελούδη - ΠΟΕ-ΟΤΑ για ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνάντηση Αν.Νεφελούδη - ΠΟΕ-ΟΤΑ για ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ

Με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ συναντήθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Πάνος Κορφιάτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, τα δύο τελευταία χρόνια μέχρι και τον φετινό Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της δράσης του ΣΕΠΕ για την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ, διενεργήθηκαν συνολικά 1.564 έλεγχοι και υπεβλήθησαν 195 μηνύσεις/μηνυτήριες αναφορές.

«Αναλυτικά», όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, «το 2016, διενεργήθηκαν 416 έλεγχοι σε ΟΤΑ και υπεβλήθησαν 40 μηνύσεις/μηνυτήριες αναφορές.

Το 2017, στο πλαίσιο του προγραμματισμού κάθε Περιφερειακής Υπηρεσίας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικά εκτεταμένοι έλεγχοι στους δήμους όλης της χώρας, εστιάζοντας σε σημεία ελέγχου που στατιστικά εμφανίζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα (διαδικασίες αποκομιδής απορριμμάτων, παροχή και χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας, υγειονομικός έλεγχος, κλπ), καθώς και στην υιοθέτηση και εφαρμογή ασφαλέστερων εργασιακών πρακτικών. Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν 602 έλεγχοι και υπεβλήθησαν 95 μηνύσεις/μηνυτήριες αναφορές.

Το τρέχον έτος και μέχρι τον Σεπτέμβριο 2018, έχουν διενεργηθεί 546 έλεγχοι και υπεβλήθησαν 60 μηνύσεις/μηνυτήριες αναφορές».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το υπουργείο Εργασίας, συμμετέχοντας στην Επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών για την αξιολόγηση και την αναβάθμιση του πλαισίου παροχής Μέσων Ατομικής Προστασίας και μέτρων προστασίας της ασφάλειας και υγείας στους ΟΤΑ, συνεισφέρει με εξειδικευμένα στελέχη του και την εμπειρία των ελεγκτικών μηχανισμών του στη συνολική αναβάθμιση του πλαισίου προστασίας των εργαζομένων στους δήμους.

» Τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών θα συνεχίσουν να εργάζονται εντατικά για την αναβάθμιση και τη διασφάλιση τήρησης του πλαισίου υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ζητά άμεσα συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τονίζει ότι στις διεκδικήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι να γίνονται έλεγχοι από το ΣΕΠΕ σε όλα τα αμαξοστάσια της χώρας και να επιβάλλονται ποινικές διώξεις, αν διαπιστώνεται πρόβλημα σε αυτούς τους ελέγχους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL