Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
Διανομείς φαγητού: / Διανομείς φαγητού: "Μας δολοφονούν για 3 ευρώ την ώρα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διανομείς φαγητού: / Διανομείς φαγητού: "Μας δολοφονούν για 3 ευρώ την ώρα"

Θεσσαλονίκη. Τα μεροκάματα του τρόμου περιγράφουν οι διανομείς φαγητού με αφορμή τον θάνατο ενός συναδέλφου τους που ενεπλάκη σε τροχαίο πριν τρεις εβδομάδες, τραυματίστηκε σοβαρά και άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική μονάδα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίζει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, ο Λάζαρος «είχε χτυπηθεί εν ώρα εργασίας από διερχόμενο αυτοκίνητο που παραβίασε STOP» και είναι ο δέκατος νεκρός διανομέας τα τελευταία δύο χρόνια».

Οι διανομείς ζητούν να εφαρμοστεί το νομικό πλαίσιο που προανήγγειλε το υπουργείο Εργασίας και καταγγέλλουν τους εργοδότες, τονίζοντας ότι "μας δολοφονούν για 3 ευρώ την ώρα και μας κλέβουν από παντού (δώρα, υπερωρίες, νυχτερινά, αργίες κ.λπ.) για να αυξήσουν τα κέρδη τους!

Μας χρονομετρούν, μας αναγκάζουν να τρέχουμε, να δουλεύουμε 10 - 12 ώρες την ημέρα χωρίς διάλειμμα αντί να κάνουν προσλήψεις! Μας έχουν ανασφάλιστους ή υποασφαλισμένους γιατί δήθεν 'δεν βγαίνουν', ενώ ανοίγουν τα μαγαζιά το ένα μετά το άλλο! Κλέβουν τον ιδρώτα μας, μας βρίζουν, απειλούν, χειροδικούν και τελικά, αν διαμαρτυρηθούμε, μας απολύουν!".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL