Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Με τα τρία προσφυγόπουλα συναντήθηκε η διοίκηση του ΟΑΣΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με τα τρία προσφυγόπουλα συναντήθηκε η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Μετά από πρόσκληση που απηύθυνε το προεδρείο του ΟΑΣΘ, τα τρία προσφυγόπουλα από τη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Στέλιο Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο, Σάββα Παναγιωτίδη.


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού, "κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι η χώρα και ο ελληνικός λαός, αισθάνεται σαν δικά του παιδιά τα προσφυγόπουλα και όλοι μαζί προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες της καθημερινότητάς τους αλλά και να τα βοηθήσουμε στο στόχο τους να προκόψουν στη ζωή τους".


Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα είναι σε μόνιμη επικοινωνία, ώστε να επιβεβαιώσουν την ομαλή και φιλική συμβίωσή τους μέσα από σειρά δράσεων στο μέλλον. Τέλος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δόθηκαν διαβεβαιώσεις στα παιδιά αλλά και στην υπεύθυνη της Δομής Ίριδα Πανδίρη ότι ο ΟΑΣΘ αγκαλιάζει τους πρόσφυγες με την ίδια αγάπη και αλληλεγγύη που επέδειξε η συντριπτική πλειονότητα του φιλόξενου ελληνικού λαού.


Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΡΣΙΣ είχε καταγγείλει ότι στις 30 Οκτωβρίου, όταν οι τρεις ανήλικοι πρόσφυγες ανέβηκαν στο αστικό λεωφορείο της γραμμής "56" με κατεύθυνση προς Παλαιόκαστρο, ο οδηγός του ζήτησε να κατέβουν χωρίς να τους ρωτήσει καν εάν έχουν εισιτήριο ενώ η ΑΡΣΙΣ εφοδιάζει τους πρόσφυγες που υποστηρίζει με κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL