Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Τριγμοί στη Ν.Δ. με την υποψηφιότητα Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τριγμοί στη Ν.Δ. με την υποψηφιότητα Πατούλη

Τριγμούς στην προεκλογική πορεία του “γαλάζιου” Γ. Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να προκαλέσει το δριμύ "κατηγορώ" που εξαπέλυσε εναντίον του ο επί 30 χρόνια ομογάλακτός του και πλέον απερχόμενος δήμαρχος Μαρκοπούλου - Μεσογαίας Σωτ. Μεθενίτης. Ο ίδιος, επικρίνοντας την επιλογή της ηγεσίας της Ν.Δ., κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Σγουρού, με τον οποίον κατέρχεται κι αυτός.

Επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητα Πατούλη ήρθε ως άνωθεν εντολή, ο Σωτ. Μεθενίτης επέκρινε την επιλογή της ηγεσίας της Ν.Δ. Θέτοντας, μάλιστα, το κριτήριο της πολιτικής αποτελεσματικότητας, του ήθους και της συνέπειας, ο Σωτ. Μεθενίτης επέκρινε τον Γ. Πατούλη ότι στην κρισιμότερη περίοδο για την Αυτοδιοίκηση ήταν ο “χειρότερος πρόεδρος της ΚΕΔΕ από ιδρύσεως του αυτοδιοικητικού οργάνου” και πως “διέπρεψε σε ταξίδια, δημόσιες σχέσεις, φωτογραφίες και σε ό,τι έχει να κάνει με την προσωπική προβολή του”. Για την επιλογή του Γ. Πατούλη να κατέλθει τελικά στην Περιφέρεια Αττικής αντί του Δήμου Αθηναίων ο Σωτ. Μεθενίτης έκανε λόγο για ασυνέπεια, πολιτικό θράσος και εξαπάτηση των πολιτών.

“Ο Γ. Πατούλης θέλει μια πανίσχυρη θέση εξουσίας και μόνον” τόνισε προσθέτοντας: “Αυτό που με στενοχωρεί είναι το ότι σε αυτόν τον εκβιασμό υπαναχώρησε η Ν.Δ.”. “Ελπίζω ότι ο κόσμος της Ν.Δ. θα διορθώσει το λάθος του γραμματέα της Ν.Δ. (σ.σ.: Λευτ. Αυγενάκη)” είπε χαρακτηριστικά προτρέποντας στη στήριξη της υποψηφιότητας Σγουρού.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Σωτ. Μεθενίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον Γ. Σγουρό, η οποία φημολογούνταν εδώ και καιρό. Aυτή την φορά ο Γ. Σγουρός επέλεξε έναν “αντάρτη” που το 2006 είχε διεκδικήσει τη δημαρχία στο Μαρκόπουλο κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα της Ν.Δ., διεγράφη από το κόμμα του και ως ανεξάρτητος κέρδισε τη δημαρχία στις εκλογές του 2010 και του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL