Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεύτερη ημέρα για το Athens Games Festival

AMPE

Δεν λείπει η πολιτική βούληση για τη στήριξη αυτού του κλάδου, δήλωσε ο Ν. Παππάς για το Athens game festival - Ο Λ. Κρέτσος από την πλευρά του, δήλωσε χαρούμενος καθώς μετά από 10 μήνες προσπαθειών οι κόποι όλων δικαιώνονται

Ολοκληρώνεται σήμερα το Athens Games Festival που διεξάγεται στον εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι. Σε αυτό μετέχουν 80 εταιρείες από ανεξάρτητους δημιουργούς καθώς και 40 ομιλητές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της βιομηχανίας όπως Amazon, Google, Ubisoft, Kickstarter, Supercell αλλά και Έλληνες επαγγελματίες, ακαδημαϊκοί και ερευνητές.

Ευτυχή συγκυρία είχε χαρακτηρίσει την ανακοίνωση της διοργάνωσης του δεύτερου Athens Game Festival ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατά το χαιρετισμό του στην παρουσίαση προ ημερών του φεστιβάλ, υπογραμμίζοντας παράλληλα το πόσο σημαντική είναι η οπτικοακουστική βιομηχανία για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. «Επειδή στη χώρα μας δεν λείπει τίποτα, δεν λείπει και η πολιτική βούληση για τη στήριξη αυτού του κλάδου», ανέφερε κάνοντας λόγο για έναν κλάδο ο οποίος προσφέρει πάρα πολλά σε πολύ κόσμο τη στιγμή που τα video games σημειώνουν αυξητικές τάσεις στην παγκόσμια αγορά.

Ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος από την πλευρά του, είχε εκφράσει την ικανοποίησή του, καθώς μετά από 10 μήνες προσπαθειών οι κόποι όλων δικαιώνονται. Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στις δράσεις, ο κ. Κρέτσος είχε πει: «Για το 2018 πραγματοποιήσαμε τρεις αποστολές στο εξωτερικό: Πράγα, Σουηδία με συνολικά 11 Game studios, όπου μάλιστα στη Σουηδία οι Happyland Entertainment, με τον Προμηθέα, απέσπασαν το βραβείο κοινού και για δεύτερη φορά.

Επίσης ταξιδέψαμε στο Annecy International Film Festival όπου είχαμε 9 ελληνικές συμμετοχές animation στο χώρο της επαγγελματικής αγοράς και 16 ελληνικά σχέδια συμπαραγωγής. Υπήρξαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα: το ένα αφορά στην ανάπτυξη ψηφιακών παιχνιδιών και το δεύτερο στην τέχνη της εμψύχωσης (αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί 2 προγράμματα για games σε Αθήνα και Σύρο, 1 animation σε Θεσσαλονίκη, ενώ το διάστημα αυτό ολοκληρώνονται άλλα 2 προγράμματα) με 125 ωφελούμενους, μέχρι στιγμής.

Υποστηρίξαμε δράσεις και συνδιοργανώσαμε με το φεστιβάλ ANIMASYROS το πρώτο B2B τριήμερο για το animation και, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του φεστιβάλ Βασίλης Καραμητσάνης, το Athens Animation Agora ξεπέρασε τους στόχους που είχαν αρχικά τεθεί σε επίπεδο προσέλευσης και ενδιαφέροντος, με 170 προσκεκλημένους και 47 ομιλητές. Διοργανώσαμε, επίσης, και το περίπτερο DIGITAL GREECE στη φετινή ΔΕΘ, όπου περισσότερες από 120 start ups και εταιρείες από το χώρο των οπτικοακουστικών ένωσαν τις δυνάμεις τους και παρήγαγαν μια ατμόσφαιρα η οποία κατά γενική ομολογία ήταν μεθυστική. Στο πλαίσιο του Digital Greece διοργανώσαμε 4 θεματικές συζητήσεις με φορείς και εκπροσώπους του κλάδου των οπτικοακουστικών μέσων».

 

Δείτε όλα τα σχόλια