Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Κατακερματισμένη η Ν.Δ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατακερματισμένη η Ν.Δ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη:

Κατακερματισμένη θα εμφανιστεί η Ν.Δ. στον Δήμο Θεσσαλονίκης στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τουλάχιστον τρία στελέχη της θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, στην περίπτωση που ο νυν δήμαρχος Πυλαίας - Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης αποδεχτεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη «μεγάλη» μεταγραφή και θέσει τελικά υποψηφιότητα στον κεντρικό δήμο, ενώ ουδείς γνωρίζει ακόμη το πώς θα κινηθούν και άλλα "γαλάζια" στελέχη, που το τελευταίο διάστημα δεν έκρυβαν το ενδιαφέρον τους να μπουν στον αγώνα για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου της Θεσσαλονίκης.

Βέβαιο είναι ότι η χθεσινή διαρροή για το "χρίσμα" στον Ιγ. Καϊτεζιδη, έφερε σε πολλούς εκνευρισμό και δεν αποκλείονται αναταράξεις. Ο πλέον δυσαρεστημένος από τους χειρισμούς του Κ. Μητσοτάκη φέρεται να είναι ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρης Μπίλιας. Και αυτό διότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. του είχε ζητήσει να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αλλά χωρίς να γνωρίζει το γιατί, τώρα τον «άδειασε»...

Επίσης χθες δύο στελέχη της Ν.Δ. που έχουν ανακοινώσει ήδη την υποψηφιότητά τους για τον κεντρικό δήμο, οι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Μάκης Κυριζίδης, δήλωσαν ότι δεν σκοπεύουν να την αποσύρουν, ενώ ο τελευταίος άφησε και αιχμές το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει τη συγκεκριμένη "μεταγραφή" για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. "Σε κάθε περίπτωση, είναι καλοδεχούμενες όλες οι υποψηφιότητες, ακόμη και εάν προέρχονται και από άλλους δήμους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μ. Κυριζίδης ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Άγνωστο, επίσης, παραμένει το πώς θα αντιδράσει ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Ορφανός, αλλά και ο πρώην γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, που επίσης φέρονται να ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Καϊτεζίδη ο ίδιος ζήτησε από τον Κ.Μητσοτάκη προθεσμία λίγων ημερών για να απαντήσει αν δέχεται την πρόταση που του έκανε, παρά το γεγονός ότι πριν λίγο καιρό δήλωνε ότι δεν ενδιαφέρεται για το δήμο Θεσσαλονίκης. Ένας από τους λόγους που τον κάνουν διστακτικό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ακριβώς οι πολλές «γαλάζιες» υποψηφιότητες και άρα η πολυδιάσπαση του χώρου, ενώ θα πρέπει να συνυπολογίσει και την υποψηφιότητα του Π. Ψωμιάδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL