Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Προοδευτικό μέτωπο στο δήμο Παύλου Μελά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προοδευτικό μέτωπο στο δήμο Παύλου Μελά

Εννέα δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά τους τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που κινούνται στο χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, αναγνωρίζοντας την ανάγκη  συμπόρευσης και συνένωσης των προοδευτικών δυνάμεων, συμπράττουν στη δημιουργία μιας Ανοιχτής, Πλατιάς, δημοκρατικής, προοδευτικής Δημοτικής Συμμαχίας που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη διοίκηση του δήμου.

Πρόκειται για τους Ιάκωβο Αβραμίδης, Όλγα Μυρίδου, Γιάννη Μοσχούλα, Ελένη Ορφανίδου, Αλέξη Παπαδόπουλο, Νίκο Παυλίδη, Τάσο Σταμπουλή, Γιώργο Στολτίδη και Σίσυ Φραγκοπούλου, οι οποίοι συμφώνησαν σε ένα κείμενο αρχών και καλούν τους πολίτες του δήμου Παύλου Μελά να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη δημιουργία αυτού του προοδευτικού μετώπου.

Αφού εξηγούν τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια προοδευτική και δημοκρατική συμμαχία αποτελεί κίνηση ευθύνης και ανάχωμα απέναντι στον «άκρατο νεοφιλελευθερισμό με εθνολαϊκιστικά στοιχεία και της λούμπεν ακροδεξιάς», τονίζουν ότι «θέλουμε να ανοίξουμε μια δημόσια συζήτηση προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε, από κοινού με την τοπική κοινωνία» τις θέσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το δήμο. 

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουν την απόδοση του στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στο δήμο, ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων που ικανοποίησε η σημερινή κυβέρνηση και τονίζουν για την ανάγκη να αποδοθεί και το πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου». Μιλάνε για τις αστικές αναπλάσεις που πρέπει να γίνουν σε πλατείες, παιδικές χαρές και εν γένει κοινόχρηστους χώρους, αλλά και την αναγκαία αναδιάρθρωση στη διαχείριση των απορριμμάτων με έμφαση στο διαχωρισμό στην πηγή, με στόχο την ελαχιστοποίηση του υπολείμματος προς τελική απόθεση.

Τάσσονται υπέρ της δημιουργίας περιβαλλοντικού παρατηρητηρίου, ενώ τονίζουν την ανάγκη ενίσχυση των κοινωνικών δομών του δήμου, αλλά και των υποδομών στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού. Ιδιαίτερο κεφάλαιο για την πρωτοβουλία των εννέα δημοτικών συμβούλων είναι τα θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και κάνουν λόγο για εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου προς αυτήν την κατεύθυνση. «Η ανάδειξη της κοινωνικής οικονομίας μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στην ανεργία των νέων, οι οποίοι είναι πιο δεκτικοί στην κοινωνική καινοτομία», υποστηρίζουν. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL