Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C27.0°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.6°C29.0°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.1°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C26.9°C
6 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.3°C27.3°C
2 BF 29%
"Γαλάζιο" παιδί ο καθηγητής με τα φακελάκια στο ΤΕΙ Σερρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Γαλάζιο" παιδί ο καθηγητής με τα φακελάκια στο ΤΕΙ Σερρών

Από τα σπλάχνα της Νέας Δημοκρατίας προέρχεται ο καθηγητής στα ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας που φέρεται να χρηματιζόταν για να περάσει στα μαθήματά τους φοιτητές του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, στο οποίο δίδασκε.

Ο Κλεάνθης Κωνσταντινούδης, ως φοιτητής στην πάλαι ποτέ Βιομηχανική Σχολή, που μετεξελίχθηκε το 1990 σε Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), δεν ήταν ένα απλό μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, αλλά στέλεχος. Μάλιστα ήταν και υποψήφιος για την ΕΦΕΕ, όπως φαίνεται σε ένα ψηφοδέλτιο που ανάρτησε πριν από πολλά χρόνια στο Facebook o νυν βουλευτής της Ν.Δ. Θόδωρος Καράογλου σε κάποιες «νοσταλγικές» δημοσιεύσεις για τα φοιτητικά του χρόνια. Μάλιστα φέρεται να ήταν κοντά στον πυρήνα της παρέας στελεχών της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, που έγιναν γνωστοί ως «ομάδα της Βιομηχανικής» και αργότερα αναδείχθηκαν σε στελέχη πρώτης γραμμής, βουλευτές ή παράγοντες της πόλης.

Από τα "γαλάζια" κάστρα

Σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως επίορκος καθητητής είναι μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, ενώ παλαιοί φοιτητές του υποστηρίζουν ότι «ήταν από τους αγαπημένους καθηγητές της ΔΑΠ ΝΔΦΚ» στη σχολή τους. Βέβαια η ΔΑΠ ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ως αντίδραση στα όσα αποκαλύφθηκαν για το παλιό της στέλεχος, απέφυγε να τον αποκηρύξει ανοιχτά και έσπευσε να υπερθεματίσει για την ανάγκη αξιολόγησης των καθηγητών στα πανεπιστήμια...

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η πανεπιστημιακή του καριέρα αναπτύχθηκε σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που θεωρούνται "κάστρα" και συγχρόνως "φυτώρια" στελεχών της Ν.Δ. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκαν μέχρι πρόσφατα το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με τα οποία συνεργάστηκε ο επονομαζόμενος από τους φοιτητές του "καθηγητής - φακελάκης" πριν μεταπηδήσει στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Στον χώρο της Δεξιάς φέρονται εξάλλου να ανήκουν και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του, που διατηρούσαν το "φροντιστήριο" στο οποίο οι φοιτητές έδιναν τα "φακελάκια" των 250 ευρώ για κάθε μάθημα του επίορκου καθηγητή.

...στις "γαλάζιες" διοικήσεις

Επίσης φαίνεται ότι έχαιρε της εμπιστοσύνης στελεχών της Ν.Δ. που βρίσκονται σε δεξιές διοικήσεις φορέων. Για παράδειγμα διετέλεσε ταμίας της Ένωσης Εργοληπτών - Κατασκευαστών Δημοσίων - Ιδιωτικών Έργων - Εργολάβων Οικοδομών - Διαχειριστών - Εκμεταλλευτών Ακινήτων Ελλάδος, ωστόσο οι παλαιοί του φίλοι και συνεργάτες τώρα δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν για τη δράση και πως ουσιαστικά είχε ρόλο λογιστή.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος διατηρεί εδώ και δεκαετίες φοροτεχνικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται «καλά δικτυωμένος» στον χώρο αυτόν, εξαιτίας και του πολιτικού του υποστρώματος.

ΜΑΡΟΥΛΑ ΠΛΗΚΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL