Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Εισαγγελική έρευνα για διαρροή στον Τύπο στοιχείων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εισαγγελική έρευνα για διαρροή στον Τύπο στοιχείων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για διαρροές στον Τύπο, στοιχείων από την εισαγγελική έρευνα για την πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η Ανωτάτη Εισαγγελική λειτουργός ζητεί να αναζητηθούν και να διωχθούν ποινικά όσοι έδωσαν πληροφορίες στον Τύπο ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για την εξ αμελείας ανθρωποκτονία 23 ανθρώπων, τον τραυματισμό δεκάδων άλλων αλλά και για παραλείψεις τους που οδήγησαν στην πρόκληση της πλημμύρας.

Η Ξ.Δημητρίου προχώρησε στην εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από αναφορά που της κοινοποιήθηκε, από ύποπτο σε αυτή την υπόθεση.

Μετά την παραγγελία της κας Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL