Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ / Προεκλογικό ντεμπούτο Σγουρού με βολές κατά Δούρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΝ ΟΨΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ / Προεκλογικό ντεμπούτο Σγουρού με βολές κατά Δούρου

Θόρυβο γύρω από την υποψηφιότητά του ως περιφερειάρχη Αττικής επιχειρεί να κάνει ο Γ. Σγουρός επικρίνοντας ταυτόχρονα τη Ρ. Δούρου για τη μέχρι τώρα αυτοδιοικητική της πορεία. Σφοδρή ήταν η απάντηση συνεργατών της περιφερειάρχη αναφορικά με το έργο που παρέλαβαν και το έργο που πρόκειται να παραδώσουν στην λήξη της θητείας.

Σχολιάζοντας στην εφημερίδα “Τα Νέα” την πορεία της Ρ. Δούρου στο τιμόνι της Περιφέρειας Αττικής, ο Γ. Σγουρός χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς λέγοντας: “Υπήρξε ασυνεπής, αναποτελεσματική, αποτυχημένη”.

Παράλληλα, ο Γ. Σγουρός επέκρινε τη Ρ. Δούρου κάνοντας ειδική αναφορά στο πλεόνασμα 350 εκατ. ευρώ και λέγοντας ότι η νυν περιφερειακή διοίκηση “το δέσμευσε σε βάθος δεκαετίας”. Δίνοντας, μάλιστα, το διακριτό του στίγμα ανέφερε: “Δεν είμαι περαστικός από την Αυτοδιοίκηση ούτε υποψήφιος μετεωρίτης”. “Αυτό που εξελίσσεται εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει καμία σχέση με αυτό που χτίσαμε με κόπο, σύνεση και υπομονή” πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η απάντηση των στενών συνεργατών της Ρ. Δούρου. “Η Περιφέρεια δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση για να βάζει χρήματα στην μπάντα” τονίζουν μέσω της “Α” και προσθέτουν: “Το ζήτημα δεν είναι να αφήσεις πλεόνασμα, αλλά να κάνεις έργο”. Απαριθμώντας κάποιες από τις δράσεις, οι συνεργάτες της Ρ. Δούρου υπενθυμίζουν: “Εμείς στηρίζουμε 35.000 οικογένειες με την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Εμείς στηρίζουμε ευπαθείς ομάδες με είδη λαϊκών αγορών. Εμείς κάνουμε 165 αντιπλημμυρικά έργα κόστους 500 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο ίδιος ο κ. Σγουρός μας παρέδωσε 57 αντιπλημμυρικά έργα κόστους 60 εκατ. ευρώ, που ήταν μικρά και τοπικής κλίμακας, χωρίς να προβλέπει καμία σοβαρή παρέμβαση στα ρέματα”.

Σημειώνουν, μάλιστα, ότι “στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων που μας παρέδωσε ο κ. Σγουρός δεν υπήρχε καν αναφορά στο έργο που αφορούσε το ρέμα Αγ. Αικατερίνης (σ.σ.: στη Μάνδρα)”. “Αυτά τα 165 αντιπλημμυρικά έργα εντάσσονται σε έναν ολιστικό σχεδιασμό αντιπλημμυρικής θωράκισης” καταλήγουν συνεργάτες της Ρ. Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL