Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Ο Μπάμπης Μπιλίνης υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μπάμπης Μπιλίνης υποψήφιος δήμαρχος Μοσχάτου - Ταύρου

Τον Μπάμπη Μπιλίνη ανακήρυξε ως επικεφαλής της η δημοτική παράταξη Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, ο οποίος θα διεκδικήσει τη διοίκηση του δήμου Μοσχάτου - Ταύρου. “Το Μοσχάτο και αργότερα ο Ταύρος (πολύ νωρίτερα από το 2010 και τον Καλλικράτη) είναι όλες οι ηλικίες της ζωής μου” είπε ο Μπ. Μπιλίνης μετά την ανακήρυξή του την περασμένη Κυριακή, παρουσία δεκάδων μελών και φίλων της δημοτικής κίνησης.

Ο Μπ. Μπιλίνης διαγράφει από το 1974 έντονη κινηματική δράση με αφετηρία τη νεολαία του Ρήγα Φεραίου, την πορεία του ως φοιτητή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, λόγω της εμπειρίας του, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης από το 2015 έως σήμερα.

“Βασική μας επιδίωξη η συγκρότηση συνδυασμού νίκης που θα διοικήσει την επόμενη μέρα τον δήμο και θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, με ευρύτερες δυνατές συνεργασίες, που θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις” τόνισε ο Μπ. Μπιλίνης υπογραμμίζοντας ότι “ο δήμος από το 2010 μέχρι σήμερα δούλεψε με τη δύναμη της συνήθειας και συντήρησης των όσων είχαν διαμορφωθεί ως τρόπος λειτουργίας τον προηγούμενο αιώνα, πριν από το 2000”.

Ανέπτυξε, μάλιστα, τους άξονες παρέμβασης και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα “Κλεισθένης Ι”, ο Μπ. Μπιλίνης μίλησε για την ανασύσταση των κοινοτήτων του Μοσχάτου και του Ταύρου με μεταφορά πόρων, μέρος του προϋπολογισμού του δήμου για συγκεκριμένες αρμοδιότητες, μαζί με τη νέα οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, ώστε να μπορεί με τις δικές του δυνάμεις να διεκδικούν χρηματοδοτήσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία συνοχής.

Επίσης πρόκρινε τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας από τον δήμο και με συμμετοχή των καταναλωτών, αλλά και την επίσπευση της οικολογικής διαχείρισης απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή.

Παράλληλα, ο Μπ. Μπιλίνης μίλησε για την ανάγκη ανάπτυξης του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράκτια ζώνη που “βλέπει” στον Σαρωνικό χαιρετίζοντας το γεγονός ότι με τη διοίκηση της Ρ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής γίνεται “η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, το μεγαλύτερο ίσως δημόσιο έργο στο λεκανοπέδιο, που εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής”, το οποίο “Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιστροφής της τάσης ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου από το 1990 και μετά και με τους δικούς μας αγώνες”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL