Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
Πειθαρχική δίωξη κατά του καθηγητή με τα «φακελάκια»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειθαρχική δίωξη κατά του καθηγητή με τα «φακελάκια»

Θεσσαλονίκη. «Το παιδί μου χρωστούσε ένα μάθημα. Διάβασε καλά, το έδωσε, είπε ότι έγραψε καλά, αλλά κόπηκε... Ζήτησε αναβαθμολόγηση του γραπτού, αλλά ο εν λόγω 'καθηγητής' το αρνήθηκε.

Τότε μου είπε ότι μόνο όσοι φοιτητές και φοιτήτριες πάνε σε ένα συγκεκριμένο υποτυπώδες φροντιστήριο και πληρώνουν 250 ευρώ για κάθε μάθημα του 'Περούκα' (σ.σ.: έτσι τον αποκαλούσαν φοιτητές του) καταφέρνουν να πάρουν πτυχίο. Διαφορετικά τους κόβει συνεχώς και για χρόνια, μέχρι να υποκύψουν.

Αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε και μεις το 'φροντιστήριο'. Μάλιστα μας έδωσαν και απόδειξη για τα 'δίδακτρα'. Όλα γίνονταν νομότυπα, ώστε αν πήγαινες να τους καταγγείλεις να είναι καλυμμένοι».

Τα παραπάνω δήλωσε στην «Αυγή» ένας γονιός που το παιδί του έπεσε θύμα του καθηγητή των ΑΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα στις Σέρρες, που συνελήφθη μαζί με άλλα δύο άτομα με την κατηγορία της δωροδοκίας.

Καλύτερα «δεμένη» η υπόθεση

Ακόμη και σήμερα αμφιβάλλει αν θα καταφέρει η Δικαιοσύνη να βρει τα στοιχεία για να καταδικάσει τον «καθηγητή» και την παρέα του.

«Ο τύπος είναι αδίστακτος. Ενώ τον είχαν καταγγείλει και στο παρελθόν για 'φακελάκι' συνέχιζε απτόητος την μπίζνα με τα διακοσοπενηντάρια ανά μάθημα» προσθέτει ο γονιός και θυμίζει ότι «στο παρελθόν και κατά καιρούς φοιτητές κινήθηκαν εναντίον του και προσπάθησαν να απαλλαγούν από τους εκβιασμούς του, αλλά δεν κατάφεραν τίποτε». «Εύχομαι αυτή τη φορά να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη...» καταλήγει.

Αυτή τη φορά, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση είναι καλύτερα «δεμένη» από τις διωκτικές αρχές, αφού δεν στηρίζεται μόνο σε ανώνυμες καταγγελίες, αλλά και σε οπτικοακουστικό υλικό που ενοχοποιεί τον καθηγητή, που εκτός των παραπάνω φέρεται να παρενοχλούσε και σεξουαλικά φοιτήτριές του, με δέλεαρ να τις περάσει στις εξετάσεις των μαθημάτων του.

Σήμερα ο «καθηγητής» θα απολογηθεί στον ανακριτή, όπως και το ζευγάρι των «φροντιστών», που έπαιζε ρόλο του διαμεσολαβητή στα «φακελάκια».

Στον υπουργό ήδη η απόφαση

Χθες η σύγκλητος του ΑΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ομοφώνως αποφάσισε την άσκηση πειθαρχικής δίωξης εναντίον του «καθηγητή», η οποία κοινοποιήθηκε στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αποχή από τα ακαδημαϊκά του καθήκοντα.

Συγχρόνως η σύγκλητος έδωσε εκ των προτέρων τη σύμφωνη γνώμη της γι' αυτό, ενώ ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Χασάπης δήλωσε πως «πρόθεση του υπουργού είναι να κάνει τις διαδικασίες με τέτοιο τρόπο ώστε να επιβληθούν οι αυστηρότερες δυνατές ποινές για να απαλλαγεί ο χώρος από τέτοια φαινόμενα».

«Δεν ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας όσον αφορά τα ακαδημαϊκά καθήκοντα» επισήμανε και επανέλαβε ότι «είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν ώστε όποιο παιδί καταθέσει εις βάρος του καθηγητή να μην έχει καμία συνέπεια στο πτυχίο και πιστεύω ότι σε αυτό θα έχουμε και την πλήρη συμπαράσταση του υπουργείου».

Από την πλευρά του ο τέως πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος και κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Δημήτρης Πασχαλούδης διέψευσε τις φήμες ότι είναι κουμπάρος με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ενώ υποστήριξε ότι μη έχοντας επώνυμες καταγγελίες δεν μπορούσε το ίδρυμα να κινηθεί εναντίον του. Θύμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τη Δικαιοσύνη ο συγκεκριμένος ακαδημαϊκός και πως «το 2015 όλο το τμήμα, καθηγητές, γραμματεία και το ειδικό τεχνικό προσωπικό, κατέθεσε στον πρόεδρο Πρωτοδικών ζητήθηκαν μάλιστα και οι καταστάσεις φοιτητών που είχαν το μάθημα του συγκεκριμένου καθηγητή και οι βαθμολογίες. Από εκεί και πέρα εμείς δεν είχαμε ενημέρωση".

Αναφορικά με την γραπτή επίπληξη που του έγινε στο παρελθόν διευκρίνισε ότι αφορούσε άλλο θέμα και όχι χρηματισμό. Όπως είπε ο συγκεκριμένος καθηγητής, δέχθηκε επίπληξη διότι μοίρασε υλικό σε φοιτητές του, που έφερε σφραγίδα φροντιστηρίου της Θεσσαλονίκης, άσχετου με αυτό που εμπλέκεται στην υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL