Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύνδεση του καταυλισμού στη Μόρια με μονάδα επεξεργασίας λυμάτων

Eurokinissi

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες πραγματοποιούνται από το Στρατό. Το κυρίως έργο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 με χρόνο υλοποίησης τους έξι μήνες

Ξεκίνησε χθες η πρώτη φάση του έργου της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες πραγματοποιούνται από το Στρατό, ενώ τις επόμενες μέρες θα δημοπρατηθεί όλο το έργο. Σύμφωνα με την ενημέρωση το κυρίως έργο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 με χρόνο υλοποίησης τους έξι μήνες.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, που είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό. Εμείς ασκούμε τις αρμοδιότητές μας ως Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, όπως έχουμε υποχρέωση και όπως επιβάλλει ο νόμος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου.

Το έργο της σύνδεσης του καταυλισμού με τον βιολογικό καθαρισμό της Μυτιλήνης αποτελούσε ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας.

Μέχρι σήμερα, μέρος των λυμάτων του καταυλισμού, μεταφέρονται με ειδικά αυτοκίνητα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού ή μέσω χειμάρρου καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια